Blomstrende sminkekunst

KUNST: Caroline Heggdal deler kunstneriske sminke- og fotokreasjoner på Instagram. Foto: @iseecaroline

Hvem liker ikke blomster, og hvorfor ikke prøve noe nytt? Det var spørsmålene Caroline Heggdal stilte seg selv da hun begynte å leke med blomster og sminke. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Makeup-artist og fotograf Caroline Heggdal tar sminkekunsten noen hakk høyere enn sotede øyne og maskara. Med kreativitet og lekenhet deler hun sminkekreasjoner som blomstrer med sine over 82.000 følgere på Instagram.

– Det høres kanskje helt fjernt ut, men jeg liker å tenke at de vi har mistet som sto oss nære fortsatt er med oss som blomster, vær, og andre ting vi har rundt oss, sier Heggdal og fortsetter:
– Ikke at de er blomstene og været, men at kanskje en liten del av sjelen deres fortsatt er rundt oss og passer på. Jeg slet litt med lengsel etter min avdøde farfar, og merket at det ga meg en liten trøst når jeg begynte med blomster i de kreasjonene jeg lagde, forteller hun til MinMote.

Fotografi og detaljer

Etter å ha oppdaget makeup-artister og kontoer på Instagram som eksempelvis bruker perler og andre 3D-effekter i sminke, begynte Heggdal å leke seg med tanken på å bruke blomster.

SMINKE

Kjønnsnøytral skjønnhet: – Sminke er for alle

– Da jeg så at jeg hadde noen småblomster som vokste i hagen så tenkte jeg at dette måtte prøves, forteller Heggdal.
Hun bruker mange ulike blomster i sine kreasjoner.

– Jeg er veldig glad i blomsten Forglemmegei som vokser som ugress i oppkjørselen og i hagen til mine foreldre. Ellers er jeg veldig glad i å bruke Brudeslør da selve blomsten er liten nok, men fortsatt gjør litt ut av seg.

Heggdal er oppvokst i Bærum, og bor nå i Arendal. Hun har lenge vært interessert i fotografi, og studerte dette ved Norges Kreative Fagskole fra 2012 til 2014.
– Jeg begynte med fotografering som ung og fikk raskt et øye for detaljer og hvordan et øye kunne vise følelser.

– Jeg ville så gjerne fotografere portretter hvor man gjerne måtte tenke litt, stille seg selv noen spørsmål om hvorfor blomstene ble plassert der de ble plassert, i tillegg til å skape en følelse som kanskje noen av følgerne kunne kjenne seg igjen i, forteller Heggdal.

Heggdal, som til daglig jobber i Jernia, sier til MinMote at hele inspirasjonen og bakgrunnen for hennes kreative deltidssyssel bunner i spørsmålet «hvorfor ikke?».

– Hvorfor ikke bruke blomster, hvorfor ikke skille seg litt fra de typiske klassikerne som smokey-eye, cut crease og så videre. Hele poenget med Instagram-kontoen er jo at jeg har det gøy mens jeg holder på – og det er det viktigste. En god hobby med andre ord, avslutter hun.

Publisert: