Slik kvitter du deg med gammel neglelakk

MÅ SORTERES: Neglelakk er regnet som farlig avfall, og må derfor ikke kastes i søppelbøtten. Foto: Istockphoto.
MÅ SORTERES: Neglelakk er regnet som farlig avfall, og må derfor ikke kastes i søppelbøtten. Foto: Istockphoto.

Kaster du disse skjønnhetsproduktene riktig?

Gamle sminke- og skjønnhetsprodukter kan ha en tendens til å enten hope seg opp - eller gå i første og beste søppeldunk. Men flere av dine produkter må sorteres.
Etter en stund kan neglelakken skille seg, bli seig eller rett og slett moden for utskifting. Men visste du at den ikke skal kastes i søppelkassen?
Neglelakk skal nemlig sorteres som farlig avfall eller spesialavfall.

Derfor må neglelakken leveres inn til et egnet sted der hvor du bor. Det finnes flere egne miljøstasjoner, og på bensinstasjoner har de ofte beholdere til farlig avfall. Hvor farlig avfall skal sorteres bør man sjekke med sin kommune.

– Ha en fast plass hvor du samler inn farlig avfall og lever det, sier kommunikasjonsrådgiver i Grønt Punk Norge, Arve Martinsen, til MinMote.

Ifølge sortere.no er dette fordi neglelakk er farlig avfall som skal håndteres så miljøgifter ikke lekker ut i naturen og skader mennesker, dyr og miljø. Det farlige avfallet destrueres eller gjenvinnes slik at det ikke er til skade for miljøet.

Dette gjelder også neglelakkfjerner, som skal sorteres på samme måte.

Det finnes mange flere kaste-tabber i mote- og skjønnhetverdenen.

Visste du for eksempel at gamle eller ødelagte strømpebukser og truser skal leveres til gjenvinnging? Og at alle spraybokser, som tørrsjampo og hårspray, skal kastes som farlig avfall?

Her kan du få tips til hvordan du får lakken til å vare litt lenger:

Har du dårlig miljøsamvittighet? Se «Elise undersøker»:

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?