Enkelt og fresht: 17. mai-sminken steg for steg

NATURLIG: Lett foundation, skygge i bruntoner og en frisk lipgloss er alt som skal til for den ultimate 17.mai-looken. Foto: Privat

Dropp den tunge, mørke sminken til fordel for en lett og naturlig look på 17. mai - MinMote guider deg steg for steg.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:

17. mai nærmer seg med stormfart og for mange begynner det å bli tid for å ha antrekk, sminke og hår planlagt. Og uansett om man har bunad eller velger et annet antrekk: Man vi jo gjerne se pyntet og fresh ut, samtidig som sminken ikke skal stjele showet.

MinMote.no - Norges største moteside

Så i dag skal jeg vise dere hvordan man kan få en fresh og pyntet sminke, som fremhever trekkene dine, uten å se alt for sminket ut. Til denne looken trenger du kun basisprodukter i nude- og bruntoner, samt din favorittlipgloss.

MinMote.no - Norges største moteside

Håret kan du sette opp i en elegant flettekrone, en mer rufsete flette, en donut-frisyre - eller kanskje bare lage krøller med rettetangen.

Her har du i alle fall sminken, trinn for trinn:

Steg 1: Start med et helt rent ansikt. Husk at hudpleie spiller en stor rolle i hvor godt sminken holder, så det er viktig å bruke litt tid på det, og ikke ha sminkerester i ansiktet for eksempel.
Steg 2: Legg basen. Jeg vil anbefale å starte med en primer for å få sminken til å holde hele dagen, ettersom det kan bli varmt. Legg så foundation, og eventuelt concealer der det trengs. Avslutt med et lett pudder i t-sonen for å få sminken til å holde. For litt definisjon i ansiktet kan du legge litt matt solpudder under kinnbeina og i kanten av pannen. Bruk så en highlighter med shimmer for litt glød. Den legger du på toppen av kinnbeina, i amourbuen og på neseryggen.
Steg 3: Start alltid med en øyenskyggeprimer for å få maksimalt hold på skyggene og få dem til å feste seg bedre. Så legger du en lys brun skygge i globalen og duser kantene godt ut .Bruk så en litt mindre kost og legg en mørkere brun mer konsentrert i den ytre dele an globalen og litt inn på lokket. Pass på å duse ut kantene godt her også.
Steg 4:På lokket er det fint med en sjampanjefarge med shimmer. Pakk fargen på med en flat kost og dus den lett inn i de andre fargene vi har lagt.Om du ikke pleier å bruke eyeliner, kan du fint hopper over dette, men om du ønsker litt mer definisjon kan du legge en mørk bruk kajal langs vippene oppe og duse den ut med en liten, stiv kost.
Steg 5: For å lysne og åpne opp litt er det fint med en lys beige kajal på våtkanten nede. Avslutt øyenen med litt skygge langs vippene nede og mascara. Avslutt øyenen med litt skygge langs vippene nede og mascara.
Steg 6: For å ramme inn øynene og ansiktet kan du bruke litt brynskygge og brynsgele. Pass på å ikke gjøre de for harde innerst da du vil se streng og hard ut.
Steg 7: Avslutt looken med en frisk blush i kinnene og en nude gloss - så er du klar for 17. mai!
Publisert:

Finn mer innhold om: