Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

MinMote tester tre virale leppeprodukter

POPULÆRE: Disse tre leppeproduktene har tatt helt av på TikTok. Nå har MinMote testet dem.

Er leppeoljen, leppetinten og leppestiften så bra som TikTok skal ha det til?

Stadig går produkter viralt. En hel skjønnhetsverden kaster over dem, og hyller dem som den hellige gral. Men vi tipper vi ikke er alene om å ha blitt påvirket til å kjøpe skjønnhetsprodukter som ikke alltid lever opp til forventningene.

Tre leppeprodukter som virkelig har fylt feeden vår den siste tiden er Clarins sin leppeolje, Fenty Beauty sin lipstain og Clinique sin leppebalm.

Vi ble nødt til å sette dem på prøve, for å se om de lever opp til hypen.

KLAR FOR TEST: Cliniques «Black Honey Lipstick», Clarins’ «Lip Comfort Oil» og Fentys «Beauty Poutsicle Hydrating Lip Stain».

Clarins Lip Comfort Oil

Denne leppeoljen kommer i flere forskjellige farger. Det er særlig den gjennomsiktige gule og den mørke bærfargede som har fått ben å gå på. Leppeoljen koster 230 kroner.

Leppeolje

Leppeolje

Fra Clarins. Kommer i åtte forskjellige farger.

230,-hos Bli Vakker
Gå til butikk

Elise Alexandra Gulbrandsen: – Jeg har egentlig veldig sansen for leppeoljer. Men dessverre syns jeg denne i den gulaktige fargen «Honey» forsvinner fort fra leppene, og den gjør ikke noe voldsomt spesielt. Smaken er fin, og den føles bra på leppene, men det stopper der. En kontortest i tørr luft viser at jeg får lyst til å påføre mer allerede etter en time. Også er det noe med selve beholderen som gjør at jeg ikke er helt solgt. Jeg blir nemlig alltid litt redd for at produktet skal fly ut, ettersom selve applikatoren kommer ut med et plopp.

FØR, UNDER OG ETTER: Oljen gir leppene en fin shine, men det varer ikke lenge.

Malin Gaden: – Denne lukter godt og jeg liker hvordan den føles på leppene, men jeg forstår ikke helt hvorfor den har tatt helt av på TikTok. Mulig jeg forventer for mye av et leppeprodukt, men for meg er denne helt grei! Ikke dårlig, ikke fantastisk. Helt midt på treet. Den etterlater dog en fin gloss på leppene og jeg synes det ser bra ut, men jeg føler jeg må påføre et nytt lag nokså fort.

FØR, UNDER OG ETTER: Ikke dårlig, ikke fantastisk, er dommen fra en av MinMote-journalistene.

Emma Louise Fon Mathisen: – Denne leppeoljen i fargen «plum» er en ny favoritt hos meg! Lukter godt, kjennes bra ut på leppene og fargen er superfin. Ikke la deg skremme av den mørke fargen i beholderen. Fargen er delikat og transparent så fort den kommer på leppene. Produktet får dog et ganske kraftig minus for at applikatoren er såpass mye større enn åpningen i beholderen, så jeg er alltid litt redd for at jeg søler i det jeg åpner den. Men alt i alt et produkt jeg kan gå god for.

FØR OG ETTER: Fargen «Plum» ser langt mer skummel ut i beholderen, fremfor hvordan den ser ut på leppene.

Fenty Beauty Poutsicle Hydrating Lip Stain

Dette leppeprodukter kommer i fire forskjellige farger. Det er tyntflytende i konsistensen, og skal etterlate en tint på leppene som varer lenge. I motsetning til andre «long lasting»-produkter skal denne ikke være uttørkende. Produktet koster 250 kroner.

Lip stain

Lip stain

Fra Fenty. Kommer i fire forskjellige farger.

250,-hos Fredrik og Louisa
Gå til butikk

På TikTok har flere latt produktet sitte på i ett minutt, for så å tørke det vekk. Dette gir umiddelbart en «lip stain», men hverken på forpakningen eller på nettsiden til Fenty står det at man skal tørke av. Vi forsøkte begge deler, og slik gikk det:

Elise Alexandra Gulbrandsen: – Hypen er ekte! Dette produktet ser veldig intenst ut når man først påfører det, så jeg foretrekker å tørke det overflødige av. Når man har tørket leppene etterlater det en nydelig tint på leppene, som holder seg lenge, men samtidig ikke tørker ut leppene. Det er en ganske uslåelig kombo, spør du meg. Et minus er at man bør være ganske nøye, og ha speil tilgjengelig når man påfører den – og at den har en tendens til å fremheve tørre partier på leppene.

FØR, UNDER OG ETTER: Slik så leppene ut før «lip stain»-en ble påført, før den ble tørket av og etter en time med produktet på leppene. Dette er fargen «Zezty Bestie».

Emma Louise Fon Mathisen: – Denne var jeg spent på, og ved første påføring var jeg noe skeptisk. Det kommer mye produkt på applikatoren, og man skal være nøye i påføringen for at produktet skal legge seg pent i kantene. Ikke noe man påfører i farten uten speil med andre ord. Man får litt mer teken på påføringen etterhvert, men dette blir nok ikke et nytt favorittprodukt hos meg. Jeg synes den havner midt på treet. Fin om du liker sterke farger og er stødig på hånden, styr unna hvis ikke.

FØR OG ETTER: Produktet gir kraftig farge umiddelbart etter påføring, og sitter godt etter å ha blitt tørket vekk.

Malin Gaden: – Hjelp! Det er sjelden jeg går med sterke farger på leppene, så denne skremmer meg litt med en gang. Jeg tørker av produktet etter cirka ett minutt, og da føler jeg meg mye mer komfortabel. Den er enkel å påføre, men jeg ville være litt nøye på hvordan du gjør det – spesielt om du har planer om å tørke det av. Det vil nemlig synes godt om du legger mer produkt visse steder på leppene enn andre. Alt i alt liker jeg denne, mye fordi den kan brukes til både hverdag og fest!

FØR, UNDER OG ETTER: Her kan du velge å gå for en mer intens look, eller tørke av og gå for noe litt mer «hverdagslig». Denne fargen heter «Mai Type 01».

Clinique Black Honey Lipstick

Denne leppestiften skal passe alle, uansett hudtone, og skape din unike leppefarge. Den vil derfor se annerledes ut fra person til person. Leppestiften koster 235 kroner.

Leppebalm

Leppebalm

Fra Clinique. Denne leppestiften skal passe alle, uansett hudtone.

235,-hos Kicks
Gå til butikk

Malin Gaden: – Jeg aner ikke hvor mange videoer jeg har sett av denne, så jeg var mildt sagt spent da jeg testet den. Man kan fort bli litt skremt av den veldig mørke, rødbrune fargen, men jeg likte veldig godt hvordan den så ut på leppene! Den føles også veldig bra, men det tar ikke lang tid før jeg føler at et nytt lag må på. Blant alle leppeproduktene vi har testet her, så er det denne jeg har brukt mest. Det er fordi den er liten, enkel å ha med seg, kleber ikke og gir fin farge.

FØR, UNDER OG ETTER: Her kan du legge på et ekstra lag om du ønsker en mer intens farge. Produktet føles også bra på tørre høstlepper, men hjelper den på med akkurat dét? Nja, kanskje ikke helt – men fargen er fin!

Emma Louise Fon Mathisen: – Denne liker jeg godt, men personlig blir det nok ikke en favoritt. Jeg har aldri vært fan av produkter som lukter kosmetikk, noe jeg synes denne gjør. Bortsett fra lukt og smak synes jeg fargen veldig fin på.

Spol tre uker frem i tid.

– Jeg tar tilbake det jeg sa, dette produktet er verdt hypen. Den lukter kanskje ikke like godt som «Clarins Lip Comfort Oil», men det lukter jo ikke vondt. Jeg elsker i tillegg at jeg kan påføre uten speil, og at den gir akkurat passe farge. Denne blir nok hyppig brukt utover høsten.

FØR OG ETTER: Dette produktet ble en favoritt etter noen gangers bruk. Gir et lett lag mer farge og kan fint påføres uten speil.

Elise Alexandra Gulbrandsen: – Første tanke er at dette blir spennende. Jeg liker det smale, enkle og praktiske designet, og at produktet er lett å påføre på farten. På meg blir fargen ganske så mørk og bærfarget, og dermed et produkt som passer best på høst og vinterstid. Jeg foretrekker en mer glossy finish, men liker at dette produktet bringer litt ekstra farge og liv.

FØR OG ETTER: Leppestiften gir farge til leppene, uten at det blir for intenst.
Publisert:

Finn mer innhold om: