Møt makeupartisten som sminker Kjendis-Norge

GJØR SUKSESS: Dajana Tomanovic (29) har jobbet seg frem i en beinhard bransje. Nå er hun en av norges fremste innen makeup. Foto Malene Emilie Rustad/VG

Dajana Tomanovic sminker kjente fjes som Sophie Elise, Alexandra Joner, Adelén og Caroline Berg Eriksen. Etter fem år som freelancer har ikke makeup-stjerna tid til å sminke privatkunder lenger.

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Med 73.000 følgere på Instagram har Dajana Tomanovic jobbet seg opp en stor fanskare. Gjennom sosiale medier og uendelig jobber har makeupartisten blitt lagt merke til av norske designere, internasjonale makeup-merker, artister og bloggere. I dag holder hun sminkekurs med Sophie Elise og reiser verden rundt for å holde seg oppdatert på sminkefronten. Dajana Makeup vil opp og frem.

– Intressen for sminke startet tidlig og ble bare større med årene. Jeg brukte mer tid på makeup enn andre jenter, holdt meg konstant oppdatert og leste alle magasiner jeg kom over. Etter ti år som hjemmepleier, valgte jeg å satse alt på makeup, sier Tomanovic.

Dajana startet for alvor da hun ble 24 år.

– På den tiden ble ikke makeup sett på som et ordentlig yrke. Jeg var lenge redd for å satse alt, for jeg kjente ingen som jobbet med kun makeup. Det var ikke en realistisk drøm på den tiden.

Etter et halvt år på makeupskole i Oslo, forstod Dajana hva hun kunne få til med sminke. Gjennom skolen fikk hun praksisplasser på TV-innspillinger, hadde inspirerende lærere og begynte å drømme stort.

– Jeg dro rett til Los Angeles etter å ha fullført skolen. Der fikk jeg mot til å komme i snakk med folk, jeg gikk på kurs og fikk assistere på filmsett. Da jeg kom tilbake til Norge ble jeg med på alt jeg kom over. Jeg assisterte på musikkvideoer, motefotograferinger og motevisninger.

Blekede bryn
SMINKE

ER TYKKE BRYN PÅ VEI UT?

Men Dajana tjente ingen penger på å assistere. Hun tok en deltidsjobb på Makeup Store og jobbet seg raskt opp til å bli presseansvarlig.

– Jeg begynte å arrangere eventer i butikken. På den måten møtte jeg moteredaktører og bloggere. Jeg begynte også med Instagram, noe som gjorde at jeg etterhvert ble lagt merke til.

Dajana tok enda en tur til Los Angeles og dro på kurs med Mario Dedivanovic, Kim Kardashians makeupartist.

– Kim satt modell der og det hele var helt surrealistisk. Jeg ble så inspirert og begynte å holde kurs selv i Oslo.

NYHETER

SE HVORDAN DET GIKK MED KIM OG MARIOS SMINKEKOLLEKSJON.

untitled link

En dag ringte Sophie Elise og ville ha Dajana til å komme å sminke henne.

– Jeg ble utrolig smigret. Gjennom Instagram hadde jeg blitt lagt merke til for en ganske hard contouring-stil. Det var utrolig gøy at Sophie Elise hadde lagt merke til meg.

Hvordan er det å jobbe med Sophie Elise?

– Det er helt fantastisk å jobbe med henne. Hun tør å prøve nye ting og liker å skille seg ut. Som makupartist er det viktig å prøve ut forskjellige looks, og det er utrolig gøy å sminke henne til eventer og den røde løperen.

I tillegg til å holde sminkekurs med Sophie Elise, har Dajana flere prosjekter gående. Hun har også jobbet med store makeupmerker som Urban Decay, Armani, Lancôme, Beautyblender og NYX.

MinMote.no - Norges største moteside

Men veien til å bli en av norges fremste makeupartister har ikke alltid vært lett.

– Det går veldig opp og ned i denne bransjen. Jeg har jobbet hardt og målrettet hele veien. Sosiale medier, bloggere og artister har hjulpet meg veldig.

I fremtiden vil hun jobbe med alt innen makeup. TV, film, motefotograferinger og for artister.

– Jeg har jobbet hardt i mange år bak kulissene. Det har tatt meg fem år å komme hit.

topp12345
SKJØNNHET

SE KJENDISENES SMINKEFAVORITTER.

Publisert: