Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

5 skjønnhets­profiler: Min signaturduft

PÅ PARFYME-PLUKKING: Sonia Uppal har vært med Chanel for å plukke hvit sjasminer som skulle bli til parfyme. Les om hennes og fire andre skjønnhetsprofilers signaturdufter her.
PÅ PARFYME-PLUKKING: Sonia Uppal har vært med Chanel for å plukke hvit sjasminer som skulle bli til parfyme. Les om hennes og fire andre skjønnhetsprofilers signaturdufter her. Privat

Eksklusiv kult-duft eller varme toner? Her er skjønnhetsprofilenes favorittparfymer.

Det kan være vanskelig å finne den rette parfymen, som virkelig blir din signaturduft.

MinMote har derfor spurt fem skjønnhetsprofiler om hvilke parfymer de sverger til, og hvorfor det er nøyaktig disse parfymene som er deres favoritt.

Fetisha Williams, frisør og influencer

– Jeg må jo bare starte å si at duft for meg er noe av det viktigste. Duft binder bare alt sammen, og er den ultimate måten å uttrykke seg på! I mitt skap finner du alt mulig, men i hovedsak herreparfyme. Jeg synes at herreparfyme bare lukter mye bedre på meg, jeg klarer ikke helt å forklare hvorfor?

Hun klarer derfor ikke å plukke ut kun en favoritt, fordi hun velger parfyme ut fra humør og hva hun ønsker å utstråle.

– Tom Ford Black Orchid er øverst på listen for min del. Er jeg usikker og det er kveld går jeg for denne! Denne dype sensuelle bomben gir meg en attitude jeg sjeldent klarer rette på!

Sensuell klassiker

Sensuell klassiker

Tom Fords Black Orchid har dype og varme noter og et forførende hint av sort orkidé og krydder. Prisen er for 30 ml.

– Baccarat Rouge 540 er en den nyeste parfymen til samlingen min. Når jeg vil lukte penger og tiltrekke med hedgefond daddys, har jeg på denne. Så om du lukter denne på meg betyr det at jeg synes du er verdt min tid. Hugo Boss Absolute er dagtid-parfymen min. Denne er gir meg en fresh to death-følelse. Elsker denne så mye! En skikkelig hverdagsduft som passer til alt.

Eksklusiv duft

Eksklusiv duft

Baccarat Rouge 540 har en treaktige duft, og inneholder luftig sjasmin, glitrende safran, mineralske noter av ambergris og treaktige noter av nykuttet sedertre. Prisen er for 70 ml.

Hverdagsduft

Hverdagsduft

Hugo Boss Absolute beskrives som uimotståelig og levende.

Tim Kristian, influencer

– For øyeblikket så bruker jeg Korres eau de toilette «Bellflower» på fritiden. Den er floral, men frisk krydret, så den er unisex. Typen min liker den godt, så det er egentlig den eneste grunnen til at jeg bruker den. Den er ikke «WOW!» . I profesjonelle settinger derimot kjører jeg «Creed aventus». Den er definisjonen på styrke, rikdom og maktposisjon. Det er slik at folk skal vite at ingen er på mitt nivå, samme hvor hardt de prøver.

Unisex

Unisex

Duften Bellflower fra Korres beskrives som fruktig med innslag av trenoter.

Eksklusiv duft

Eksklusiv duft

Creed Aventus er en maskulin, fruktig og kompleks duft med innslag av mose.

Ragnhild Margrethe Andersen, influencer

– Jeg er veldig glad i mange parfymer, men min absolutte favoritt er Chanel Gabrielle Essence. Den gir meg en følelse av femininitet og luksus, og jeg elsker at den gir et klassisk preg uten å virke gammeldags. Jeg kjøper alltid en liten flaske, så den får plass i vesken. Har den med meg over alt! Den lukter som en kvinne som jeg har lyst til å være. Elegant, tidløs og ikke for prangende, men akkurat nok til å få oppmerksomhet.

Foral duft

Foral duft

Chanel Gabrielle Essence beskrives som floral, solfylt og vellystig. Pris for 35 ml.

Therese Aanonli, influencer og MinMotes skjønnhetsekspert

– Ååååh, jeg elsker duft. Duft er noe av det viktigste man kan bære, det sier så mye om et menneske. Bærer du feil duft kan det bety kroken på døren. Og i det mener jeg at dufter du feil på date så kan det ubevisst og bevisst være en faktor som gjør at jeg ikke blir interessert.

– Selv elsker jeg dufter som er unisex. Jeg tiltrekkes det som er litt mer maskulint men samtidig varmt og mystisk. Min favoritt og signaturduft til dagtid er Atelier Colognes Love Osmanthus. Den er mystisk men samtidig både frisk og varm. Jeg føler meg sensuell og sterk når jeg bærer den. Dessverre ser det ut til at den er på vei ut av sortimentet.

Eksklusiv duft

Eksklusiv duft

Baccarat Rouge 540 har en treaktige duft, og inneholder luftig sjasmin, glitrende safran, mineralske noter av ambergris og treaktige noter av nykuttet sedertre. Prisen er for 70 ml.

– En duft som tar meg til nye høyder er Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540. Den er en klasse for seg og må bare oppleves. Den er virkelig en egenart og ord kan ikke beskrive dens særegne deilige duft. Men den er en deilig krysning av treskrin blomsterduft som virkelig byr på det sensuelle.

Sonia Uppal, mote- og skjønnhetsansvarlig i Costume

– Som skjønnhetsansvarlig har jeg luktet på en tusentalls dufter, vil jeg tro. Jeg synes sammensetninger av noter er fascinerende og har med tiden fått en større interesse for komposisjoner og historien bak hver duft. Parfymeduft er en følelse, en sinnsstemning som både kan påvirke humøret, selvsikkerheten og uttrykke personligheten på samme måte som klær.

– Selv trekkes jeg mot orientalske dufter som oftest er treaktige med noter som musk, sandeltre, bergamott, rav, tobakk og vanilje. Mine absolutte favoritter er Confetto fra Pro Fumum Roma som er en sensuell blanding av musk, anis, mandel, amber og vanilje. Den bruker jeg kun ved spesielle anledninger og liker så godt at den blir bedre og bedre jo lenger den sitter på huden. Den vekker så gode minner, og de fleste er fra ferier langs den italienske sørkysten.

Orientalsk favoritt

Orientalsk favoritt

Confetto fra Pro Fumum Roma beskrives som en myk klem som omfavner deg.

– Eleventh Hour fra Byredo deler annenplassen sammen med African Leather fra Memo Paris. Begge er basert på råvarer som vokser i varme kontinenter. Parfymen fra Memo Paris består av krydrede noter som kardemomme og safran, mens Byredo er friskere med noter av fiken, tonkabønner og bergamott. Jeg liker å bruke disse etter hvilket humør jeg er i og føler at personligheten min endres etter hvilken duft jeg velger.

Varm og frisk

Varm og frisk

Eleventh Hour fra Byredo er som navnet tilsier inspirert av den ellevte time.

Krydret

Krydret

African Leather fra Memo Paris er varm med krydrede toner

– Helt til slutt vil jeg trekke frem parfymene fra Louis Vuitton, og spesielt duften On the Beach. Den er satt sammen av motehusets parfymør Jacques Cavallier, som er et geni jeg har fulgt i flere år. Denne parfymen er mye lettere og inneholder noter av sitrus, rosa pepper, neroli, rosmarin og sypress som gjør meg oppriktig glad og minner om fine samtaler, hvite blondekjoler og endeløse sommernetter. Tipper denne kommer til å bli godt brukt fremover.

Sommerlig

Sommerlig

Louis Vuittons On the beach er en sommerlig frisk duft.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?