Sminke som passer til bunad og 17. mai

PERFEKT TIL 17. MAI: Denne sminkelooken passer både til bunad og andre festantrekk. Foto: Emilie Tømmerberg.
PERFEKT TIL 17. MAI: Denne sminkelooken passer både til bunad og andre festantrekk. Foto: Emilie Tømmerberg.

Lett sotede øyne og naturlig glød er en sikker vinner på najonaldagen.

Til en festdag som 17. mai så synes jeg det er fint å pynte seg litt ekstra. Jeg synes sminken skal stå i stil med bunaden eller festantrekket, og helst ikke ta for mye oppmerksomhet.

Det er også viktig at sminken tåler dagslys og varer hele dagen. Derfor det er kjempefint å gå for en lett sotet øyesminke i bruntoner uten for mye kajal eller maskara. Det er fint og naturlig, og vil kle de aller fleste.

1. Det er viktig at huden er gjennomfuktet og ren før man begynner med sminken. Jeg eksfolierer gjerne huden dagen før og har på en fuktighetsmaske før jeg legger meg. Da blir man kvitt tørre partier og huden får en naturlig glød.

17. mai er en lang dag og da kan det være lurt å starte med en primer. Bruk den primeren som passer til din hudtype. Jeg har lagt en lett flytende foundation over hele ansiktet, concealer rundt øynene, litt kremrouge i kinnene og så highlighter på kinnbeinet. Det er lurt å unngå en highlighter med for mye skimmer eller glitter. Gå for en flytende variant som du klapper på med fingrene. Highlighteren skal bare synes når lyset treffer fra enkelte vinkler.

2. Jeg sminker brynene først, da er jeg sikker på at de ikke blir for markerte. Jeg bruker en brynspomade til å fylle i der jeg mangler litt hår. Har du du ikke behov for det så kan du bruke en klar eller farget brynsgele når du tar på maskara.

På øyelokket bruker jeg et transparent løspudder før jeg legger øyenskyggen. Jeg har fuktige øyelokk og dette vil forhindre at sminken legger seg i linjer utover dagen. Med en stor kost så legger jeg en brun øyenskygge som har litt skimmer i seg over hele lokket. Jeg passer på å ha myke overganger og duser den godt opp til brynsbeinet.

3. Jeg bruker den samme øyenskyggen og legger den med en mindre kost langs de nedre vippene. Vil du ha en enda mer naturlig look kan du droppe dette steget. Jeg er ikke glad i ha maskara på de nedre vippene så da synes jeg det er fint å ramme inn øynene med øyeskygge.

4. For å holde sminken naturlig så dropper jeg kajal og liner, men jeg bruker en brun kajal på undersiden av de øvre vippene. Dette vil ramme inn øynene og få vippene til å se tettere ut men samtidig bevare den naturlig looken. Det tar også mye mindre tid og er veldig enkelt å få til.

5. Jeg liker å ha huden så naturlig og glødene som mulig, men for at sminken skal sitte hele dagen så er det lurt med et løspudder. Jeg bruker et transparent løspudder rundt nesen, mellom brynene og andre steder det trengs. Så går jeg over med et solpudder uten skimmer for å gi en frisk og sunn look. Her er det bedre med for lite enn for mye.

For at sminken skal legge seg pent og naturlig på huden, bruker jeg en ansiktspray. Jeg sprayer i to omganger og før jeg tar på maskara. Det kan også være lurt å ha med seg en reiseutgave i vesken for å friske opp ansiktet utover dagen. Jeg påfører maskara kun på de øvre vippene og en frisk nude leppestift på leppene.

Jeg synes looken er pen, men samtidig naturlig nok til at den passer perfekt til 17. mai.

Et lite tips er å generelt unngå for mye skimmer eller glitter og holde seg unna skarpe linere. Ha heller med litt sminke i vesken hvis du vil pynte deg ekstra til kvelden. Da kan det være fint å legge litt ekstra kajal eller en våt liner.

Hvordan var din opplevelse i dag?