Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Slik legger du highlighter riktig

GODE TIPS: MinMotes skjønnhetsekspert Therese Aanonli viser deg hvordan du legger highlighter.

Skjønnhetsekspert Therese Aanonli sitter på flere gode highlighter-tips: – Er du for raus og påfører på for store områder, vil du lett se ut som en svett julekule.

Therese Aanonli, skjønnhetsekspert
Publisert:

Highlighter er en diamant som får deg til å gløde som den vakreste stjernehimmel. Men det finnes noen gode tips å ha i lommen for å unngå tabber – og for å oppnå det best mulige resultatet.

Her kommer de beste tipsene til hvor og hvordan du burde påføre den:

1: Her legger du highlighter

  • På kinnbenet og ut mot tinningen rundt
  • Over og under brynet
  • På neseveggen
  • På amorbuen

Det går også an å legge et hint av matt highlighter mellom brynene og på haken, samt under kinnbenet for å skape enda mer form til ansiktet. Lyse farger vil fremheve og løfte slik at du vil få en illusjon av mer markerte kinnben, mer fyldige lepper og smalere nesevegg.

Husk å være nøye med plasseringen av highlighter. Er du for raus og påfører på for store områder, vil du lett se ut som en svett julekule.

2: Pudder-highlighter

Dersom du er fet i huden er en highlighter i pudderform å anbefale. Dersom du bruker pudder-highlighter, benytt deg av en myk børste. En blush-børste fungerer fint, men bruk gjerne en myk øyenskyggebørste til områder som krever mer presisjon.

En tørr highlighter påføres helt til slutt etter settingpudder.

Men vær forsiktig med mengden du påfører. For mye highlight i pudderform kan raskt se grått ut.

3: Kremete/fuktig highlighter

En highlighter i kremete og flytende form kan komme som en penn eller i en liten boks. De finnes både med og uten shimmer – på lik linje med pudrete highlighter. En kremete highlighter vil gjerne gi en mer naturlig finish. Som om gløden kommer innenfra.

Bruk gjerne en flat børste eller fingeren til å påføre den. En kremete highlighter påføres før du starter med eventuelle tørre produkter, og anbefales ikke over en pudderfoundation da det lett kan «kake seg». Kremete highlighter er super dersom du er tørr i huden, eller har en voksen hud da den ikke vil legge seg i linjer.

4: Fargetone

Velg riktig fargetone til din hud. Er du lys i huden med en rosa undertone, velg en lys highlighter med lett, rosa perlemor.

Har du en hud med gul undertone er en champagnefarget highlighter helt optimal. Dersom du har en mørkere hudtone er en noe mellom gull og champagne fantastisk.

5: Matt vs. skimmer

Uavhengig av konsistens så får du highlightere i både matt og skimrende varianter. Med matt mener jeg et produkt uten skimmerpartikler som blender inn og ser helt naturlig ut, men som lysner løfter og fremhever på lik linje som en med skimmer. En med skimmer vil gi ekstra glød, og når lyset treffer vil den synes ekstra. Vær obs på at du ikke påfører for mye skimmer, da det raskt blir som en svett discofest. Det er noe uheldig.

SMINKE

Ikke gjør disse solpudder-tabbene

På tide å skaffe seg den deilige gløden! Her har MinMote-redaksjonen plukket ut fem highlighter-favoritter:

Krem-highlighter med varm glød

Krem-highlighter med varm glød

Kommer i tre forskjellige farger. Fin for deg som liker en mer naturlig look. Kan påføres med både fingre og kost. Drøy i bruk.

815,-hos Gimle Parfymeri
Gå til butikk
Flytende highlighter

Flytende highlighter

Strobe Cream fra MAC kommer kommer i fem forskjellige farger. Denne kan enkelt bygges opp slik at du får ønsket effekt.

309,-hos Bli Vakker
Gå til butikk
Pudder-highlighter

Pudder-highlighter

Gir et naturlig, glødende resultat. Kommer i flere forskjellige nyanser.

455,-hos Fredrik & Louisa
Gå til butikk
Lysreflekterende fargepigmenter

Lysreflekterende fargepigmenter

Highlighter fra Lumene. Skal gjenskape hudens naturlige, sunne glød og tilføre fuktighet.

299,-hos Blush
Gå til butikk
Høypigmentert highlighter

Høypigmentert highlighter

Lysner opp og fremhever ansiktstrekkene. Den har en silkemyk formula og tilfører glød til huden.

269,-hos Coverbrands
Gå til butikk

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:

Finn mer innhold om: