Slik sminker du deg naturlig og solkysset

SOMMERKLAR: Med solhatt og frisk hudsminke er MinMotes skjønnhetsekspert klar for lange sommerdager.
SOMMERKLAR: Med solhatt og frisk hudsminke er MinMotes skjønnhetsekspert klar for lange sommerdager.Therese Aanonli

Hånd i hånd med glødende sommerhud følger naturlig solkysset sminke.

De fleste av oss begynner så smått å få både glød og fregner nå som sommeren er på plass. Og hånd i hånd med en sommerfrisk hud følger naturlig solkysset sminke.

Men hvordan sminker man seg naturlig solkysset?

Her er det mange ulike tips og triks. Og de fleste triksene omhandler sminking av huden. Det er den som skal gløde og skinne, mest mulig naturlig.

Bronser og blush er mine favorittprodukter om sommeren, men en god base er nøkkelen til resultatet.

Therese Aanonli

Tips til foundation

Uansett dekkevne: bruk en flytende eller kremete foundation, det vil gi mest mulig glød til huden da den er fuktig. Har du en fet hud, så let etter en mattere, kremete foundation.

Dersom foundation har god eller full dekkevne, så bland den med dagkremen for en lettere og mer naturlig finish.

Prøv deg frem med påføringen og bruk en mindre børste og legg foundation kun på områder du ønsker å dekke litt, og fullfør gløden med bronzer og blush.

Ønsker du å dekke mye, men vil at fregnene skal komme frem, så legg foundation som vanlig, men gå over med en lett, våt q-tips der hvor du har fregner og dytt forsiktig vekk foundation.

Du kan også legge til fregner med en brun kajal. Tegn på fregner og dytt lett over med fingeren etterpå for å duse styrken på «fregnene».

Gå gjerne for en CC-krem som foundation, den har ofte SPF og er en nødvendighet om sommeren.

En BB-krem er også et fikt alternativ da den er lettere i konsistensen og gir en veldig naturlig resultat.

Har du en foundation med full dekkevne som du elsker kan du også minimere mengde produkt og blande godt for en mer transparent finish.

Og så finnes det en jungel av ulike foundations, fra lett til medium og full dekkevne – velg den som passer deg best. 

Har du en foundation med lett dekkevne men ønsker å dekke enkelte områder mer er det bare å gå over med en concealer på ønskede områder. 

Påføring med fingrene er et godt alternativ da det vil blande godt og gi en mer naturlig finish. 

Slik bruker du bronser og blush

Helt til sist noen enkle måter å bruke en bronser og blush på for å gi ultimat solkysset hud.

Påfør en kremete bronser i ytterkant av ansiktet og på områder solen naturlig treffer, samt under kjevepartiet og lett under og oppå kinnbenene, for å fremheve dine egne trekk.

Det er helt lov å bruke restene på børsten til å sveipe lett over hele ansiktet for et dipped resultat. Bruk også gjerne bronseren som øyenskygge. Det gir et naturlig resultat som ser effortless ut.

Blushen er nydelig å legge lett på eplekinn, lett ut mot hårfestet og gjerne litt på neseveggen for det friskeste uttrykket.

Topp sommersminken med en naturlig frisk leppe, børst gjennom brynene og dropp gjerne maskaraen om du er komfortabel med det.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?