Skjønnhet

Solbrent nese: her er sminketipset som fungerer

RØD NESE: Nesen er et lett offer for den sterke sommersolen. Foto: Emilie Tømmerberg

Har uhellet vært ute og du har blitt solbrent, kan du helt fint redde deg inn til middagsfesten.

Emilie Tømmerberg
Publisert:

For oss solfattige nordmenn er det veldig fort gjort å bli solbrent de første dagene på ferie. Ansiktet og spesielt nesen er ekstra utsatt og det er ikke spesielt pent med en illrød nese. Heldigvis finnes det måter å lindre solbrendtheten og dekke over med sminke.

Først er det viktig å kjøle ned huden, tilføre fuktighet og så dekke den til med fargekorrigerende sminke. Husk å gi huden en pause fra solen dagen derpå så det ikke blir verre.

HUDPLEIE

Slik holder du brunfargen lengst mulig

Steg 1: Det er ganske vondt å bli solbrent, så det er viktig å ta tak med en gang. Etter at jeg har vasket ansiktet legger jeg et kaldt omslag over det solbrente området. Hvis jeg har iskald melk tilgjengelig bruker jeg det til det kalde omslaget. Proteinet og fettet i melken kan hjelpe mot solbrentheten. Den solbrente huden kan også føles stram og ubehagelig så det er viktig å smøre på en god fuktighetskrem. Ren Aloe Vera i geleform er det aller beste, for det roer ned huden og tilfører fuktighet uten å være fet. Unngå å smøre deg inn med fete kremer for det vil isolere varmen og gjøre det mer ubehagelig.

HUDPLEIE

Slik forebygger du rynker tidlig

Steg 2: Etter at huden er gjennomfuktet så kan jeg begynne å dekke den til. Det aller beste man kan bruke er et sminkeprodukt i en sterk gultone for å nøytralisere det røde. Grønt er komplementærfargen til rødt, men gult er faktisk mer flatterende å bruke når man skal dekke til rødhet i huden. Det finnes mange gode concealere, primere og CC-kremer i gultoner som skal balansere ut det røde. Jeg bruker en CC-krem i en gultone som jeg legger over den røde, solbrente nesen. Jeg bruker fingrene til å fordele produktet og passer på at det dekker jevnt.

Steg 3: Etter at jeg har nøytralistert rødheten i huden så bruker jeg en lett foundation for å jevne ut nesen med resten av ansiktet. Er foundationen din for mørk kan du tynne den litt ut med en fuktighetskrem.

TILBEHØR

Slik tar du vare på håret i sommer

Steg 4: Jeg går over med et transparent løspudder for å sette sminken og ta bort litt av glansen til den solbrente huden.

Steg 5: Når man dekker til en solbrent hud er det viktig å ikke bruke for lyse produkter, for det kan gi en merkelig hudtone. Det er mye bedre å varme opp resten av ansiktet med litt solpudder, men pass på å bruke et solpudder uten skimmer.

NYHETER

Her må du huske å smøre deg med solkrem

RESULTATET: Nå er det ingen som kan se at nesen egentlig er rød.
Publisert:

Les også

 1. KJENDIS

  Halle Berry har klipt lotusblomst i nakken

 2. KJENDIS

  Khloé Kardashian: – Stylister ville ikke jobbe med meg fordi jeg var for stor

 3. NYHETER

  Slik snudde Kylie Jenner leppekritikken til en suksesshistorie

 4. HUDPLEIE

  Seks skjønnhetsprodukter du ikke visste du trengte

Relaterte artikler

SMINKE

Slik sminker du ulike hudtyper

SMINKE

Smarte sminketips i sommersolen

SMINKE

Nyttige tips til vintersminken

SKJØNNHET

Nå skal «alt» være tinted

SMINKE

Fresh hverdagssminke med kun fem produkter

HUDPLEIE

Tips: Slik lykkes du med selvbruning

SMINKE

Åtte beautyhacks du bør få med deg