Steg for steg: For wow-looken til Sienna Miller

ANNERLEDES: Det var på premieren av filmen Carol i Cannes at Sienna Miller tok pusten fra oss med denne looken. Foto: Getty Images

Vår ultimate girlcrush Sienna Miller har fått oss til å jakte de perfekte rødvinsrøde leppene. Skjønnhetsblogger Agnes Lovise Haugen viser deg hvordan du stjeler stjernens sminkelook.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Solbrun hud og glødende hud, lyse neglelakker og naturlig sminke er det mange forbinder med sommeren - men en gang iblant frister det å kline til litt ekstra, for eksempel om man skal på fest.

Denne gangen har vi tatt inspirasjon fra skuspiller og it-jente Sienna Miller, og looken hun kjørte under filmfestivalen i Cannes i 2015.

Liker du bedre knall røde lepper? Da må du se denne:

Miller byttet ut den klassiske «nude lepper og sotede øyne»-looken med tydelige markerte lepper i vinrødt, porselenshud og dådyrvipper. For ikke å snakke om flettene, som definitivt blir vår neste festfrisyre.

HÅR

Se ti fantastiske kjendisfletter her

Men tilbake til sminken - Skjønnhetsblogger Agnes Lovise Haugen har laget en steg for steg-guide, så du kan stjele Sienna-stilen på ditt eget bad.

Følg med her:

Steg 1: Legg først et lett lag med foundation for å jevne ut hudtonen - bruk concealer der du trenger det. Legg så en lett kontur. Jeg har brukt kremkontur som jeg har blendet godt inn i foundationen, men du kan fint bruke et matt, kaldt solpudder til å markere ansiktstrekkene.
Steg 2: Fyll inn brynene med en brynsblyant. Bruk lette og korte strøk for å imitere hårstråene! Avslutt med en farget brynsgelé for å holde hårene på plass, samt definere dem.
Steg 3: Start så med en øyeskyggeprimer på lokket før du legger en lys sjampanjefarget skygge over hele øyelokket. Dus ut kantene godt. På våtkanten oppe legger du en sort eller mørk brun kajal, gjerne dytt den litt inn mellom vippene slik at de ser tettere ut. Så legger du en lys kajal på våtkanten nede. Dette vil få øyet til å virke større.
Steg 5: Påfør ett lag med mascara før du plasserer noen punktvipper langs vippene oppe.
Steg 6: Bruk en nøytral blush i kinnene for litt farge. Legg litt og litt, slik at det ille blir for mye. På toppen av kinnbenene kan du legge en highlighter med litt shimmer for ekstra glød.
Steg 7: Bruk først en mørk rød lipliner. Dette vil gjøre det enklere å få fine kanter på leppestiften. Fyll gjerne inn på selve leppene også, for maksimalt hold på leppestiften. Avslutt med en matchende leppestift med litt shine.
Nå mangler du bare flettene - så er du klar for fest!
Publisert:

Finn mer innhold om: