Hun står bak sminkeverktøyet «alle» har

KLASSIKER: Denne sminkesvampen har fått en uventet popularitet ifølge gründeren. Foto: MinMote.
KLASSIKER: Denne sminkesvampen har fått en uventet popularitet ifølge gründeren. Foto: MinMote.

Et rosa egg ble starten på en uventet suksess for Rea Ann Silva.

I sminkemapper verden over er det visse produkter og verktøy som går igjen. En av disse verktøyene er en rosa svamp formet som et egg.

I jobben som makeup-artist jobbet Rea Ann Silva for å gjøre sminken bedre. På settet til TV-serien «Girlfriends», som ble filmet i HD-kvalitet, trengte hun noe som fikk skuespillernes hud til å se feilfri ut.

– Jeg ønsket ikke å bære rundt på en stor airbrush-maskin så jeg begynte å leke med verktøy til spesialeffekter samt å ta svamper i vann før jeg kuttet dem i forskjellige former. Når folk begynte å stjele dem på set, skjønte jeg at jeg var inne på noe, sier hun i dag om den spede begynnelsen.

Men det tok litt tid før Beautyblenderen ble slik vi kjenner den i dag.

– Den originale svampen var mindre, og jeg måtte gå igjennom mange steg før den ble perfeksjonert. Ideen var hele tiden den samme: en svamp som kan brukes flere ganger uten kanter, som skulle gi airbrush-finish på huden.

SMINKEGRÜNDER: Ree Ann Silva står bak Beautyblenderen. Foto: Privat.
SMINKEGRÜNDER: Ree Ann Silva står bak Beautyblenderen. Foto: Privat.

Silva tror grunnen til at svampen ble så populær er at den fylte et hull i markedet.

– Folk trengte den. Ikke kun make-up-artister på set, men det fantes ikke så mange gode og enkle måter å påføre sminke for den vanlige brukere, sier hun og legger til:
– Den rosa fargen skadet heller ikke.

Selv om svampen nå har fått flere etterligninger, var det ikke gitt at Beautyblenderen ville bli en suksess i begynnelsen i 2003.

– Da jeg startet selskapet hadde jeg aldri trodd det skulle bli hva det er i dag. Jeg hadde ikke trodd det skulle spre seg utenfor miljøet for proffe make-up-artister, men jeg er så glad for at den også har truffet folk som elsker sminke, sier hun til MinMote.

Teen Vogue har kalt sminkeverktøyet for en av de mest suksessfulle skjønnhetsnyskapningene de siste årene. Selv om svampen nesten er som fast inventar å regne i sminkerutiner verden over, har det ikke vært bare enkelt å få forbrukeren til å bruke svampen riktig.

– Den største utfordringen har vært å sørge for at folk bruker den på den rette måten. Den må være bløtet opp i vann, den må vaskes etter bruk og erstattes hver tredje måned.

Silva trekker frem flere store øyeblikk i Beautyblender-historien da hun mimrer tilbake, og trekker særlig frem lansering hos sminkekjeden Sephora, internasjonal ekspandering og lansering av egen foundation som noen av høydepunktene.

– Mest av alt er jeg stolt av det fantastiske teamet jeg har med meg, og jeg føler meg så heldig som har fått gjøre denne reisen med så mange fine folk.

Se «Elise undersøker» sminke:

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?