Smink deg som en Hollywood-stjerne: Konturering og «baking»

Stjernene sverger til en intens sminkemetode som er spesielt egnet for foto, filming og sterkt lys - MinMote viser deg hvordan du gjør det i kjappe trekk.

konturering og baking

KONTURERING: Slik ser det ut før du går i gang med å duse ut sminken. Foto: Agnes Lovise Haugen

konturering og baking

BAKING: Pudderet skal ligge på huden i flere minutter før det børstes vekk. Foto: Agnes Lovise Haugen

Dette er definitivt en morsom metode å prøve til neste fest - særlig om den har høy selfie-faktor.

Konturering er langt fra nytt i sminkebransjen, og de siste årene har det særlig blitt satt på kartet av Kardashian-klanen (selvsagt med Kim i spissen), som sverger til den spesielle sminkemetoden.

Få også med deg: Slik får du høstens heteste lepper

Kort fortalt går det ut på å bruke ekstreme kontraster i blant annet foundation, for å skulpturere ansiktet som man ønsker - og dette passer spesielt godt til fotografering og sterk belysning.

En av Kim Kardashians make up-artister Ariel Tejada er kjent for nettopp denne teknikken, som for eksempel gir følgende resultat:

untitled link

Den siste tiden har dessuten en ny trend tatt sminkebransjen med storm - nemlig «baking». Den spesielle teknikken går kort oppsummert ut på å la lyst eller transparent pudder ligge på huden i fem til ti minutter, noe som skal gjøre at varmen fra ansiktet ditt får basen av foundation og concealer til å sitte enda bedre, og til slutt børste vekk pudderet.

Teknikken er allerede omtalt og testet av anerkjente motenettsteder som Cosmopolitan og Instyle.

MinMote kan selvsagt ikke være dårligere - og her er vår guide til både konturering og «baking»:

Steg 1: Start med et rent ansikt med mye fukt.

Steg 2 (konturering): Legg et lett lag med foundation i ansiktet for å jevne ut hudtonen - du kan også dekke til rødheter og urenheter.

Påfør så en lys concealer under øynene, på toppen av neseryggen, haken og i sentrum av pannen.

Legg så en mørkere foundation, concealer eller annet kontureringsprodukt rett under kinnbenene, langs siden av nesen, og i kanten av pannen.

Disse to stegene former ansiktet. Tenk på hva du vil fremheve og trekke tilbake i ditt ansikt - mørkt forminsker og lys forstørrer.

Steg 3: Bruk en fuktig svamp og dus ut highlighten og konturen. Bruk dyttene bevegelser hvor du presser produktet inn i huden, ikke gni da produktet bare vil flytte på seg hvis du gjør det.

Steg 4 (baking): For å virkelig «sette» concealeren og lysne opp litt ekstra dypper du svampen i et lyst eller gjennomsiktig løspudder før du legger et tykt lag under øyene, under konturen, på toppen av neseryggen og på haken og i pannen. Dette laget med pudder vil gjøre at concealeren ikke striper deg under øynene og vil rense opp konturen ekstra. Mens pudderet «baker» kan du gjøre øyesminken.

Vil du legge sotede øyne kan du følge denne guiden, mens du finner en mer naturlig glødende look her.

Steg 5: Bruk så en fluffy kost og fjern det overflødige pudderet. Highlighten vil nå være lys og skarp.

Steg 6: Legg en highlight med shimmer på toppen av kinnbenene og avslutt med en frisk blush på kinnene (se hvordan du legger den perfekt her).

Leppene kan lines med en lipliner og toppes med en matt mørk nude leppestift. Avslutt det hele med en makeupsettingspray for å smelte produktene sammen og gi en glødene look.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?