Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Test: Lever den hypede maskaraen opp til forventningene?

VIRAL-MASKARA: Denne budsjettmaskaraen har gått viralt. Vi har testet. Foto: MinMote.

TikTok er hekta på Maybelline Sky High Mascara. Vi har testet, og dette er dommen. 

Publisert:

Om du har vært på Det O Store Internett den siste tiden, er sjansen stor for at du har sett noen snakke om (les hylle) Maybellines nye maskara kalt Sky High. Den gikk viralt på TikTok, og har så langt fått over 100 millioner visninger.

Vi blir alltid interessert når en budsjettmaskara sies å levere på alle punkter. Derfor har vi testet for å se om dette er en overdreven hype, eller om den er så bra som det sies.
Å finne den perfekte maskaraen kan kreve litt prøving og feiling. Det er også individuelt hva man ser etter.

SMINKE

Slik gikk det da vi testet vippeløft

Ifølge produsenten er formelen på maskaraen «beriket med bambusekstrakt og fibre som gir lange og fyldige vipper som føles lette». I tillegg skal maskaraen passe til sensitive øyne, og være enkel å fjerne. Maybelline Sky High koster om lag 150 kroner.

Maskara

Maybelline Sky High hos Vita. Foto: Produsenten.

149,-
Gå til butikk
Maskara

Slik ser maskaraen ut. Foto: MinMote.

Vanskelig å få tak i

I USA har maskaraen allerede rukket å bli utsolgt fire ganger hos kosmetikkgiganten Ulta. I Norge ble den lansert i begynnelsen av februar. Da MinMote lette etter maskaraen i Oslo sentrum, var det tomme stativer som møtte oss hos flere butikker. En medarbeider på Vita Majorstuen kunne fortelle at de hadde solgt over 100 Maybelline Sky High denne uken. Noen butikker hadde fremdeles maskaraen på lager, og den finnes på nett.

Dette er dommen

Elise Alexandra Gulbrandsen, journalist
• Dette ser jeg etter i en maskara:
– Jeg ønsker at maskaraen skal gi lange og godt separerte vipper, uten at det blir edderkoppeffekt. Jeg liker at vippene blir løftet helt fra roten, og helt svarte. Maskaraen må være enkel å påføre, og gjerne gi inntrykket av at jeg har mye vipper – samtidig som det ser naturlig ut. Det er viktig at den ikke drysser eller gjør meg svart under øynene. Den må kunne fjernes lett.
• Disse maskaraene liker jeg:

– De siste årene har jeg testet mange ulike budsjettmaskaraer, uten å finne den hellige gral. Jeg foretrekker ofte maskaraer med børste, ikke gummikost. Sensai 38C er luksusmaskaraen jeg unner meg iblant.

• Slik var vippene mine fra før:
– Jeg har relativt mye og medgjørlige vipper fra før, men mye vil ha mer.

• Førsteinntrykk:

– Denne gummikosten er veldig fleksibel og beveger seg mye. Umiddelbart skeptisk. Jeg er spent på om den lever opp til hypen. Men altså, woah? Hva slags vidundermaskara er dette?! Vippene blir merkbart lenger, og den var lett å påføre.

• Slik var maskaraen på mine vipper:

– Vippene fikk utvilsomt et skikkelig løft, og de oppleves som skikkelig lange. Vippene føles ikke tunge eller klissete. Den holder seg også veldig fint på vippene, og etter en hel dag har den knapt drysset noe. To lag er perfekt til hverdags, mens til fest kan jeg jobbe meg opp til tre. Maskaraen er også enkel å fjerne.

• Hva er dommen?

– Jeg er overbevist. Dette blir garantert et gjenkjøp, og er en ny budsjettvennlig maskarafavoritt.

FØR, RETT ETTER PÅFØRING, ETTER EN LANG DAG: – Slik er vippene mine før maskara, rett etter påføring av to lag av Sky High, og etter at den har vært på i cirka 14 timer. Foto: Privat

Thea Roll Rakeng, journalist

• Dette ser jeg etter i en maskara:

– For meg er det aller viktigste lengde fra innerst til ytterst på vippene. Separerte vipper som ikke ser «tørre» ut utover dagen er viktig, og at børsten klarer å kontrollere mengden maskara som kommer på kosten. Et naturlig resultat helt enkelt.
• Disse maskaraene liker jeg:

– Min (og hele venninnegjengens) ultimate go to-maskara i mange år var «Define A Lash» fra Maybelline som var signalgrønn utenpå og hadde gummibørste, men plutselig forsvant den fra hyllene til min store fortvilelse. De siste årene har jeg brukt Clinique sin Lash Power, og en som heter Fiberwig fra Miaray. Begge har først og fremst gitt lange vipper.

• Slik var vippene mine fra før:

– Jeg har naturlig ganske lange, men tynne vipper. De siste månedene har jeg brukt et vippeserum, så det har gjort at de har fått en ekstra boost. Vippetang er min beste venn, og denne bruker jeg både før og etter (vet at det ikke er bra) maskara.

• Førsteinntrykk

– Oi oi oi, lengden kommer med én gang uten å klumpe. Synes det først var litt mye produkt på børsten, men typisk det når maskaraen er helt ny. Dette smelter imidlertid inn i vippene etter at jeg er ferdig med det andre øyet uten at det ser for mye ut. Lag to gjør at vippene blir enda lengre. Dette kan jeg like!

• Slik var maskaraen på mine vipper:

– Jeg synes den virker lett og naturlig, og holder gjennom hele dagen og kvelden. Vippene blir veldig lange, som jeg elsker. Jeg tok trikken med munnbind i cirka 20 minutter med den, og den smittet ikke av da heller. Det er et stort pluss. Den drysser ikke, og var nesten like fin da jeg skulle ta den av for kvelden. Enkel å fjerne og.
• Hva er dommen?

– Jeg tror jeg har funnet min nye favorittmaskara – den minner veldig om min gamle knallgrønne favoritt fra samme merke, og det er gledelig! Prisen er også et stort, positivt pluss.

SKJØNNHET

Slik ble resultatet av trendbehandlingen brow lamination

FØR, RETT ETTER PÅFØRING, ETTER EN LANG DAG: Sånn så vippene mine ut før maskara, så rett etter tre lag med Maybelline Sky High, og etter cirka 12 timer på. Foto: Privat
Publisert: