Tre tips for naturlige bryn

BUSKETE BRYN: Therese Aanonli går for naturlige bryn. Foto: Privat
BUSKETE BRYN: Therese Aanonli går for naturlige bryn. Foto: Privat

Buskete, naturlige bryn topper trendlisten også i sommer – og det ser ikke ut til å ta slutt, ifølge skjønnhetsekspert Therese Aanonli. Slik får du best resultat. 

Skrevet av Therese Aanonli

Tykke, tynne, buskete bryn, «spagettibryn» eller «unibryn». Listen er lang og preferansene ulike. Men det er ingen hemmelighet at buskete, naturlige bryn topper trendlisten også denne sommeren – og det ser ikke ut til å ta slutt.

Brynene er uten tvil noe av det viktigste i ansiktet. Det rammer inn fjeset, som slags «billedramme», og skaper definisjon til hele fjeset.

Tre tips til naturlige bryn

1. Et sted å starte dersom du ønsker fyldige bryn er å ikke nappe brynene. Selv har jeg ikke nappet på to-tre år. Virkelig ikke nappet noen ting.

Man kan helt klart suse over med pinsetten ved brynsbenet for en liten finpuss dersom man føler det er nødvendig, men vær sparsommelig med å nappe. Jo mindre napping, jo bedre – dersom du ønsker fyldige bryn.

2. Et tips for å øke bryns-«manken» eller få mer definisjon er å farge brynene. Her anbefaler jeg at du får hjelp av en profesjonell. Det kan raskt gå galt dersom du skal kokkelere selv. Ved å farge brynene vil du få med alle hårene, selv de tynneste, minste og lyseste slik at brynet automatisk blir fyldigere og mer definert.

3. Om du napper eller ei, det å gå inn og forme brynet og fylle inn eventuelle tomrom er å anbefale. Det vil skape fylde og definisjon, og være med på å ramme inn ansiktet. Børst gjennom brynet, gå inn med en tynn børste og fyll inn små hårstrå med en brynsfarge eller brynspenn. En brynspenn er lett å jobbe med og gir en naturlig finish.

Jobb med det du har

Det er det individuelt hva man måtte foretrekke av form, samtidig som det finnes mange teknikker for hvordan du kan oppnå best resultat til deg og dine bryn og ansiktstrekk. Nøkkelen er å jobbe med det du har og følge brynets naturlige form.

Dersom du ikke foretrekker en fyldig manke så gjelder det samme: farg hårene, napp det du måtte ønske og definer med farge.

Les også: Syv friske sommerdufter

Et triks for å finne toppunktet og hvor den berømte «knekken» i brynet skal befinne seg, er å legge penselen i ytterkant av nesevingen og rett gjennom pupillen. For å finne ytterpunktet plasserer du penselen ved nesevingen og i ytterkant av øyet. Da finner du ytterpunktet.

Men husk: det viktigste er å være komfortabel. Det er da man stråler!

Følg @MINMOTE PÅ INSTAGRAM for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?