BUSKETE BRYN: Therese Aanonli går for naturlige bryn. Foto: Privat

Skjønnhet

Tre tips for naturlige bryn

Buskete, naturlige bryn topper trendlisten også i sommer – og det ser ikke ut til å ta slutt, ifølge skjønnhetsekspert Therese Aanonli. Slik får du best resultat. 

  • MinMote
Publisert:

Skrevet av Therese Aanonli

Tykke, tynne, buskete bryn, «spagettibryn» eller «unibryn». Listen er lang og preferansene ulike. Men det er ingen hemmelighet at buskete, naturlige bryn topper trendlisten også denne sommeren – og det ser ikke ut til å ta slutt.

Brynene er uten tvil noe av det viktigste i ansiktet. Det rammer inn fjeset, som slags «billedramme», og skaper definisjon til hele fjeset.

HÅR

Øyenbryn gjennom tidene

1. mars 2019

Tre tips til naturlige bryn

1. Et sted å starte dersom du ønsker fyldige bryn er å ikke nappe brynene. Selv har jeg ikke nappet på to-tre år. Virkelig ikke nappet noen ting.

Man kan helt klart suse over med pinsetten ved brynsbenet for en liten finpuss dersom man føler det er nødvendig, men vær sparsommelig med å nappe. Jo mindre napping, jo bedre – dersom du ønsker fyldige bryn.

2. Et tips for å øke bryns-«manken» eller få mer definisjon er å farge brynene. Her anbefaler jeg at du får hjelp av en profesjonell. Det kan raskt gå galt dersom du skal kokkelere selv. Ved å farge brynene vil du få med alle hårene, selv de tynneste, minste og lyseste slik at brynet automatisk blir fyldigere og mer definert.

3. Om du napper eller ei, det å gå inn og forme brynet og fylle inn eventuelle tomrom er å anbefale. Det vil skape fylde og definisjon, og være med på å ramme inn ansiktet. Børst gjennom brynet, gå inn med en tynn børste og fyll inn små hårstrå med en brynsfarge eller brynspenn. En brynspenn er lett å jobbe med og gir en naturlig finish.

Jobb med det du har

Det er det individuelt hva man måtte foretrekke av form, samtidig som det finnes mange teknikker for hvordan du kan oppnå best resultat til deg og dine bryn og ansiktstrekk. Nøkkelen er å jobbe med det du har og følge brynets naturlige form.

Dersom du ikke foretrekker en fyldig manke så gjelder det samme: farg hårene, napp det du måtte ønske og definer med farge.

Les også: Syv friske sommerdufter

Et triks for å finne toppunktet og hvor den berømte «knekken» i brynet skal befinne seg, er å legge penselen i ytterkant av nesevingen og rett gjennom pupillen. For å finne ytterpunktet plasserer du penselen ved nesevingen og i ytterkant av øyet. Da finner du ytterpunktet.

Men husk: det viktigste er å være komfortabel. Det er da man stråler!

Følg @MINMOTE PÅ INSTAGRAM for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Publisert:

Les også

  1. Slik bevarer du sommergløden

    31. juli 2020

  2. Syv friske sommerdufter

    27. juli 2020

  3. Eksperten svarer: Slik lykkes du med selvbruning

    24. juli 2020

Relaterte artikler

SMINKE

MinMote tester: Brynsløft

SMINKE

Slik lykkes du med eyeliner på tunge øyenlokk

SMINKE

Høstens største sminketrender

SKJØNNHET

MinMote tester brow lamination

SMINKE

Den beste sminkelooken i sommer

HUDPLEIE

Eksperten svarer: Slik lykkes du med selvbruning

HUDPLEIE

Hvorfor er vi besatte av å ha hud uten kviser?