Ny sminketrend: Hvit eyeliner

SKUESPILLER: Jodie Comer på premieren av andre sesong av «Killing Eve» med markerte øyne. Foto: Pa Photos

Nå skal man markere øyene med hvit eyeliner – ikke sort.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Hvit eyeliner har vært synlig både på catwalken og på kjendiser – og stormer nå fram som en av de største sminketrendene i sommer, ifølge magasinet Harpers Bazaar.

Den hvite eyelineren fremhever og lysner opp øyene dine, og skal passe til alle hudtoner og øyefarger.

SMINKE

Kjendiser elsker den nye manikyr-trenden

Chanel og Giambattista Valli er blant motehusene som har kjørt på med hvit eyeliner på visningene sine. Under Chanel sin Métiers d'art-visning gikk modellene ned catwalken med hvit eyeliner både over og under øynene.

PÅ CATWALKEN: Modellene som gikk Chanel-visningen hadde markert øynene med hvit eyeliner. Foto: Reuters

På visningen til Giambattista Valli var den hvite eyelineren lagt på øyenlokket, mens en svart eyeliner på våtkanten rammet inn øynene.

GRAFISK: På visningen til Giambattista Valli i Paris i mars hadde modellene grafiske streker med hvit eyeliner. Foto: AFP

Jodie Comer, kjent fra serien «Killing Eve», hvor hun spiller den moteriktige seriemorderen Villanelle, gikk for en tydelig hvit eyeliner formet som katteøyne på premieren av seriens andre sesong i London. Den hvite eyelineren får de grønne øynene hennes til å poppe ekstra.

FREMHEVER ØYEFARGEN: Jodie Comers grønne øyne kommer ekstra fram på grunn av den hvite eyelineren. Foto: Pa Photos

Også skuespiller Sophie Turner er fan av hvit eyeliner. På premieren av den nye X-Men-filmen hadde hun først en subtil svart eyeliner, så en mer markert hvit eyeliner over.

SMINKE

Nå er neon hot igjen

Janelle Monáe gikk for en mer kunstnerisk versjon da hun gjestet Chanel-visningen i Paris i mars. Den hvite eyelineren var dramatisk og var lagt langs globalen i stedet for ved øyekanten.

DRAMATISK: Janelle Monáe gikk for en mer kunstnerisk hvit eyeliner på Chanel-visningen i Paris. Foto: AP
Publisert: