Rosa leppestift: Gjør det perfekt steg for steg

FRESH: Rosa lepper kan være den lille prikken over i-en hvis du vil føle deg ekstra fresh. Alle foto: Emilie Tømmerberg
FRESH: Rosa lepper kan være den lille prikken over i-en hvis du vil føle deg ekstra fresh. Alle foto: Emilie Tømmerberg

Rosa lepper med matt finish er nydelig til våren - her er steg for steg-guiden til det perfekte resultatet.

Det er ingen tvil om at vi går lysere tider i møte, og trangen etter å både se og føle seg fresh er et faktum. Markante, knall rosa lepper er superlekkert og passer særlig godt som et frekt alternativ til de klassiske røde leppene nå om våren.

LYS: Nicolette Robinson på Tony Awards i lyse, knall rosa leppestift. Foto: AFP
LYS: Nicolette Robinson på Tony Awards i lyse, knall rosa leppestift. Foto: AFP

Blant kjendisene man kan la seg inspirere av er Karolina Kurkova, som på mesterlig vis matchet sin lavendelfargede kjole med mørkerosa lepper på amfAR-gallaen, eller skuespiller Nicolette Robinson som kjørte en lysere variant på Tony Awards.

Passer med glød

De sterke leppene kan med fordel fremheves med en glødende hud og lett øyesminke for en frisk look.

Gløden kan du skaffe deg på flere måter - for eksempel ved å bruke selvbruning, eller rett og slett den riktige sminketeknikken.

Slik legger du looken steg for steg:

Steg 1: For at leppestiften skal legge seg pent på leppene så er det viktig at de er eksfolierte og gjennomfuktet. Jeg bruker en leppeskrubb eller sukker blandet i litt honning for å få bort eventuelle tørre partier. Før jeg sminker leppene så legger jeg en fuktighetsgivende leppepomade og lar den trekke godt inn.

Steg 2: Jeg liker at huden skal ha glød og bruker gjerne en foundation med en fuktig finish, men det er viktig å matte ned enkelte områder for å unngå å se svett ut. Etter foundation, concealer og highlighter er lagt, går jeg over med et transparent løspudder mellom øyenbrynene, under øynene mot nesen og ved kjeven. Dette vil også fremheve de delene som ikke er mattet ned, som for eksempel kinnbeina. Løspudderet gjør at sminken sitter bedre utover dagen så du kan fint bruke det steder hvor sminken forsvinner fort.

Steg 3: Før jeg legger leppestiften så tørker jeg av den overflødige leppepomaden og bruker en concealer rundt munnen. Her jevner jeg ut huden ved leppekanten så leppestiften legger seg penere og det ser litt mer ryddig ut.

Steg 4: Jeg bruker ikke en lipliner til denne leppestiften men en leppestiftpensel kan gi samme effekt. Da føler jeg at jeg har mer kontroll over hvor jeg påfører produktet og det er lettere å få en fin kant. Jeg påfører et lag med leppestift, blotter av med et papir og påfører deretter et nytt lag. Dette vil gjøre at leppestiften holder enda lengre.

Steg 5: Jeg synes det er finest å la de rosa leppene dominere sminken og derfor dropper jeg en sterk øyesminke. Øynene er markert med en brun kajal som er duset ut langs den øvre vippekanten. Jeg dropper maskara for å beholde litt av friskheten til sminkelooken. Hvis du har markerte trekk så kan du helt fint droppe alt av øyesminke og bare bruke en vippetang. Ta det litt steg for steg og se hva som passer til ditt ansikt.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?