Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik får du sminken til å vare hele kvelden

OBLIGATORISK: Glad festsesong, ikke glem speilselfie fra toalettet – klassiker i festsesongen det, mener MinMotes skjønnhetsekspert. Med hennes tips får du sminken til å vare hele kvelden.
OBLIGATORISK: Glad festsesong, ikke glem speilselfie fra toalettet – klassiker i festsesongen det, mener MinMotes skjønnhetsekspert. Med hennes tips får du sminken til å vare hele kvelden. Privat

Med disse triksene forblir sminken like fin hele kvelden.

Nyttårsaften er her og vi vil alle skinne hele kvelden uten at sminken skal bli svakere og døllere.

For at sminken skal holde er det et par enkle steg du ikke bør unngå, spesielt viktig er det å tenke på basen, hvordan du prepper og avslutter.

Basen

Start alltid med å preppe huden. En peeling dagen før er også å anbefale før den store festen. Samme dag bør du sørge for at døde hudceller og gammel make-up er renset vekk. Huden skal være ren og pen, fri for smuss slik at ny sminke vil sitte og hode best mulig.

Gå gjerne over med micellærvann før du tar på hudpleien din så du er helt, helt sikker på den er helt ren. Påfør deretter din hudpleie for å gi huden fukt.

Primer

Primer kan gjøre underverker for at sminken skal sitte. Den påføres etter at hudpleien er sunket inn i huden, og fungerer som et tynt underlag som eksempelvis kan glatte ut fine linjer, jevne ut porer og hudtone samt gi glød.

Mange primere vil fungere som et slags «lim» som gjør at foundation og basen får en bedre holdbarhet. Unntaket er primere som fokuserer ene og alene på glød og fuktighet. Mange av de har ikke en effekt på holdbarheten til sminken.

Finn en primer som passer best til deg avhengig av dine behov. Dersom du lurer på hvilken primer du bør benytte deg av så se på huden din. Har du porer? Fine linjer? Er du rødmusset eller tørr? Primeren kan hjelpe deg med dette.

Primer

Primer

Primeren All Nighter fra Urban Decay.

Primer

Primer

Primer fra Nyx som er mattende og utjevnende.

GODT UNDERLAG: Sørg for å starte med ren hud, god hudpleie og en primer tilpasset dine behov.
GODT UNDERLAG: Sørg for å starte med ren hud, god hudpleie og en primer tilpasset dine behov. Privat

Mengde produkt

Mengden sminke påvirker sminken i stor grad. Mye produkt betyr absolutt ikke lenger holdbarhet, det er faktisk tvert om.

Dersom du har for tykt lag av foundation toppet med mye blush, bronzer og highlighter så vil produktene lettere skli rundt på huden og dermed miste holdbarhet og dekkevne. Et tynt lag som er godt jobbet inn i huden er derfor det optimale.

NØKKELEN: Sett sminken med et pudder for å forsegle den.
NØKKELEN: Sett sminken med et pudder for å forsegle den. Privat

Sett sminken

Dette er nok kanskje det viktigste steget for best mulig holdbar sminke.

Etter du har påført alt av base til huden så gå over med et transparent pudder. Et pudder vil være med på å matte ned og sette sminken slik at den ikke sklir rundt på huden og dermed ha god holdbarhet.

Vær uansett påpasselig med mengde pudder. Du trenger ikke mye. Men påfør gjerne litt ekstra på områder du ikke ønsker å se svett ut som under øyne, rundt nesen og i pannen. Dette er også områder hvor huden beveger deg mest grunnet mimikk i ansiktet. Sveip så lett over hele fjeset slik at sminken blir hundre prosent forseglet.

Settingpudder

Settingpudder

Gjennomsiktig settingpudder uten farge fra Laura Mercier.

Settingpudder

Settingpudder

Settingpudder uten farge fra Sensai.

Resten av looken

Sliter du med at øyensminken fader i løpet av kvelden?

Bruk primer beregnet for øyenskygge eller matt ned øyenlokket med pudder før påføring av selve øyenskyggen. Sørg for at lokket er helt tørt, slik unngår du at øyenskyggen vil skli på lokket.

En vannfast maskara kan være løsningen dersom du sliter med at maskaraen sverter av under øyet. Men pass også på at maskaraen ikke er utgått på dato, da vi vil den lettere drysse og falle av.

På brynene liker jeg personlig å bruke en brynspenn som jeg setter med såpe. Men for å unngå at brynene skal fade ut kan det være smart gå over med bitte litt brynsskygge når alt har tørket og satt seg. Slik forsegler du brynene og de sitter som støpt samtidig som fargestyrke vil holde hele kvelden og natten.

Dersom du av erfaring vet at brynene dine kan bli «fete» og derfor svakere i løpet av dagen er det ekstra viktig å toppe de med litt brynsskygge.

Produktene som er kjekke å ha i vesken

Noen gode tips til hvilke produkter du bør ta med ut er helt klart et pudder som du lett kan sveipe over ansiktet dersom du begynner å bli svett/blank slik at du unngår at sminken sklir og forsvinner.

Personlig liker jeg også å ha med en blush som kan gi litt ekstra farge utover kvelden dersom jeg føler at jeg trenger det. Og selvfølgelig noe til leppene da vi alltid vil spise, drikke og snakke vekk et leppeprodukt.

Nøkkelen til holdbarhet er altså å starte med et godt, rent underlag, lite mengde produkt og forsegling med pudder.

Kremblush på stift

Kremblush på stift

Kremblush fra Westman Atelier som kommer på praktisk stift.

Kremblush

Kremblush

Blush i kremform fra Armani. Finnes i mange lekre fargenyanser.

Lipgloss

Lipgloss

Lipgloss fra Fenty Beauty.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?