Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Hva er greia med «clean girl»-looken?

Hailey Bieber er fan av «clean girl»-estetikken.
Hailey Bieber er fan av «clean girl»-estetikken. Sean Zanni / Patrick McMullan via Getty Image

TikTok får stadig nye diller, men en som ikke ser ut til å gå over med det første er den såkalte «clean girl-looken».

«Clean girl»-estetikk går ut på å skape en ren sminkelook med minimalt av produkter, som samtidig har massevis av glød, uten at det ser ut som du har gjort den store innsatsen.

Kjendiser og it-jenter som Matilda Djerf, Kendall Jenner, Selena Gomez og Hailey Bieber blir trukket frem som pådrivere for den trendy sminkelooken.

I tillegg til å være megapoppis, har trenden også møtt kritikk og blitt kalt problematisk.

Ifølge flere magasiner som iD og Pure Wow er den tilsynelatende nå først og fremst myntet mot en spesiell type unge kvinner, gjerne hvite, mens den tidligere har vært foretrukket av melaninrike kvinner – og da ble den ofte omtalt av andre som enten «trashy» eller «ghetto». Nå har flere TikTokere begynt å bruke emneknaggen  #LatinaGirlAesthetic og #CleanMakeupForBlackGirls for å vise at trenden kan gjelde alle.

Magasinene skriver at trenden også straffer de som faller utenfor det og hva «clean» eller «ren» betyr i denne sammenhengen, og at det samtidig impliserer at det finnes noe «skittent».

Men uansett hva slags hudtype, farge eller utgangspunkt du har, handler «clean girl»-looken om å skape et uttrykk bestående av få produkter, rett og slett en oppdatert «no makeup-makeup»

Hørt denne lyden før? Om du har vært på TikTok og kommet over cleangirl-looken er i hvert fall sannsynligheten stor.

«You know those girls that always look clean? Their skin is always glossed, and they never look like they're wearing too much makeup? You may not be them, but here's how to get their look.»

Det handler om å skape glød med få, men effektive produkter. Kremete produkter er nøkkelen for å oppnå den duggfriske looken.

Og det gjøres gjerne slik: Solkrem er (selvfølgelig) en essensiell del, og bør være siste steg i hudpleien. Concealer legges lett under øynene, rundt nesevingene og på haken, litt farge påføres på kinn, en highlighter plasseres på kinnben og brynsben, mens brynene gres oppover og på plass før du topper vippene med en brun maskara og leppene med en gloss.

Her er produktene som gir deg en clean girl look:

Concealer

Concealer

Nars radiant creamy concealer finnes i mange farger, og gir et glødende resultat.

Glød

Glød

Hollywood Flawless Filter fra Charlotte Tilbury har på kort tid blitt et ikonisk sminkeprodukt. Bruk det som highlighter, eller bland det ut i fuktighetskremen. Finnes i flere farger.

Blush

Blush

Blush fra Selena Gomez' merke Rare Beauty.

Brun maskara

Brun maskara

Ved å velge en brun maskara får man et mindre hardt uttrykk. Denne er fra Max Factor.

Brynsgelé

Brynsgelé

Klar brynsgelé som kan gre bryna på plass.

Shiny lepper

Shiny lepper

Dior Lip Glow fremhever leppenes naturlige farge.

Enkle gullringer i ørene pynter opp, mens det hele avsluttes med en stram hestehale eller knute, som gjerne har midtskill og er helt uten småhår. Se hvordan du lager den kule frisyren her:

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?