Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Hva er greia med «clean girl»-looken?

Hailey Bieber er fan av «clean girl»-estetikken.

TikTok får stadig nye diller, men en som ikke ser ut til å gå over med det første er den såkalte «clean girl-looken».

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

«Clean girl»-estetikk går ut på å skape en ren sminkelook med minimalt av produkter, som samtidig har massevis av glød, uten at det ser ut som du har gjort den store innsatsen.

Kjendiser og it-jenter som Matilda Djerf, Kendall Jenner, Selena Gomez og Hailey Bieber blir trukket frem som pådrivere for den trendy sminkelooken.

I tillegg til å være megapoppis, har trenden også møtt kritikk og blitt kalt problematisk.

Ifølge flere magasiner som iD og Pure Wow er den tilsynelatende nå først og fremst myntet mot en spesiell type unge kvinner, gjerne hvite, mens den tidligere har vært foretrukket av melaninrike kvinner – og da ble den ofte omtalt av andre som enten «trashy» eller «ghetto». Nå har flere TikTokere begynt å bruke emneknaggen  #LatinaGirlAesthetic og #CleanMakeupForBlackGirls for å vise at trenden kan gjelde alle.

Magasinene skriver at trenden også straffer de som faller utenfor det og hva «clean» eller «ren» betyr i denne sammenhengen, og at det samtidig impliserer at det finnes noe «skittent».

Men uansett hva slags hudtype, farge eller utgangspunkt du har, handler «clean girl»-looken om å skape et uttrykk bestående av få produkter, rett og slett en oppdatert «no makeup-makeup»

Hørt denne lyden før? Om du har vært på TikTok og kommet over cleangirl-looken er i hvert fall sannsynligheten stor.

«You know those girls that always look clean? Their skin is always glossed, and they never look like they're wearing too much makeup? You may not be them, but here's how to get their look.»

Det handler om å skape glød med få, men effektive produkter. Kremete produkter er nøkkelen for å oppnå den duggfriske looken.

Og det gjøres gjerne slik: Solkrem er (selvfølgelig) en essensiell del, og bør være siste steg i hudpleien. Concealer legges lett under øynene, rundt nesevingene og på haken, litt farge påføres på kinn, en highlighter plasseres på kinnben og brynsben, mens brynene gres oppover og på plass før du topper vippene med en brun maskara og leppene med en gloss.

Her er produktene som gir deg en clean girl look:

Concealer

Concealer

Nars radiant creamy concealer finnes i mange farger, og gir et glødende resultat.

350,-hos Kicks
Gå til butikk
Glød

Glød

Hollywood Flawless Filter fra Charlotte Tilbury har på kort tid blitt et ikonisk sminkeprodukt. Bruk det som highlighter, eller bland det ut i fuktighetskremen. Finnes i flere farger.

515,-hos Charlotte Tilbury
Gå til butikk
Blush

Blush

Blush fra Selena Gomez' merke Rare Beauty.

299,-hos Sephora
Gå til butikk
Brun maskara

Brun maskara

Ved å velge en brun maskara får man et mindre hardt uttrykk. Denne er fra Max Factor.

149,-hos Cubus
Gå til butikk
Brynsgelé

Brynsgelé

Klar brynsgelé som kan gre bryna på plass.

259,-hos Brow Rehab
Gå til butikk
Shiny lepper

Shiny lepper

Dior Lip Glow fremhever leppenes naturlige farge.

385,-hos Fredrik & Louisa
Gå til butikk

Enkle gullringer i ørene pynter opp, mens det hele avsluttes med en stram hestehale eller knute, som gjerne har midtskill og er helt uten småhår. Se hvordan du lager den kule frisyren her:

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.