Neglelakk: Tipsene som får neglelakken til å vare

LEKRE NEGLER: Unngå flisete negler og negler som deler seg ved å file dem riktig. Da holder også neglelakken seg fin lengre. Foto: Getty Images
LEKRE NEGLER: Unngå flisete negler og negler som deler seg ved å file dem riktig. Da holder også neglelakken seg fin lengre. Foto: Getty Images

Enten du bruker en billig neglelakk eller en dyrere variant som har kommet godt ut i en test, trenger ikke lakken flasse av etter en dag. MinMote gir deg tips til hvordan du får neglelakken til å sitte lengre.

Det kan være frustrerende å bruke tid på å legge en lekker lakk dersom den allerede dagen etter begynner å flasse av. Ifølge MinMotes neglelakktest viser det seg at det ikke nødvendigvis spiller noen forskjell om lakken er dyr eller billig. Sjekk hvilke merker som fikk terningkast to, tre og fire her.

Har du noen andre triks som gjør at neglelakken holder lenge? Del gjerne ditt tips i kommentarfeltet under!

1. Rene negler

Det er viktig med et rent utgangspunkt, dersom du ønsker at neglelakken skal sitte best mulig. Sørg for at neglen er fri for fettstoffer og gammel lakk. Bruk gjerne en neglelakkfjerner uten aceton, selv om du ikke har gammel lakk på neglene. Den sørger for å fjerne fettstoffer fra neglen.

Les også: Derfor bør du droppe maskaraen

2. Fil neglene

Flisete negler er hverken spesielt pent eller ideelt dersom du ønsker at neglelakken skal holde. For å unngå flisete negler er det viktig å file neglene fra kanten og inn mot midten. Bruk gjerne en glassfil eller sandpapirfil, slik at fibrene i neglene lukker seg.

3. Neglebånd

Tørre og sprukne neglebånd unngår du ved å legge en neglebåndskrem eller olje langs kanten av neglen. Dermed mykner du opp neglebåndene og bidrar til å opprettholde fleksibilitet og gjør neglen mer motstandsdyktig. Når neglebåndene er blitt myke, kan du forsiktig skyve neglebåndene nedover. Smør gjerne inn neglebåndene jevnlig med neglebåndskrem eller olje for å unngå at de sprekker. Det vil også styrke neglene, og sterke negler vil holde bedre på neglelakken.

4. Underlakk

Før du legger selve neglelakken, er det lurt å legge et strøk med underlakk. Underlakken forhindrer at neglen din blir misfarget, og gjør også at den fargede lakken fester seg bedre og dermed sitter lenger.

Gjør du disse sminkefeilene?

5. Tynne lag

Før du begynner å legge selve lakken, kan du rulle flasken mellom hendene for å jevne ut innholdet. Ikke rist flasken, da kan det dannes luftbobler i lakken.

Enten du har det litt travelt eller er litt utålmodig, kan det være lett å falle for fristelsen å legge et ekstra tykt lag, i stedet for to tynne. Men for et best mulig og langvarig resultat, bør du legge tynne lag. Dermed vil lakken ikke så lett flasse av, og det er enklere å få et jevnt og mer dekkende resultat. Bruk heller litt ekstra tid når du legger neglelakk, til gjengjeld vil den holde mye lengre.

Det er viktig at du lar lakken tørke mellom lagene.

6. Mal tuppene

Det er et kjent problem at neglelakken ofte sprekker på tuppene av neglen først. For å forhindre dette kan du legge et tynt lag med neglelakk på tuppen av neglene. Gjør det samme med overlakken for å forsegle neglelakken.

Her er verdens mest ikoniske parfymer

7. Overlakk

Avslutt med å legge en overlakk på neglene. Den beskytter den fargede lakken, og gir ekstra glans. Dersom du ikke ønsker glans, finnes det også matte overlakker på markedet. Helt til slutt legger du overlakken på kanten av neglen, der den er klippet eller filt. Dermed forsegler du lakken, og gjør at den sitter lenger. Du kan fint legge et nytt lag overlakk annenhver dag for ekstra holdbarhet.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?