Dropp maskaraen - seks steg til glødende sminke som Gigi Hadid

NATURLIG SMINKE: 21 år gamle Gigi Hadid er kjent for å bruke minimalt med sminke, og får derfor en naturlig og fresh look. Foto: Getty Images

Føler du deg vinterblek og gusten i huden? MinMote viser deg hvordan du sminker deg til optimal glød på en enkel måte.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

At man kan sminke seg vel så fint uten maskara er ikke noe nytt, og siden våren nettopp har begynt og huden kanskje føles litt grå, er det vel så fint å fokusere på litt ekstra glød. Maskara kan dessuten gjøre øynene tunge og kan faktisk få deg til å se eldre ut.

DROPP MASKARA: For en fresh og ung sminkelook. Foto: Getty Images

Det beste eksempelet er it-jenta Gigi Hadid i toppbildet av saken, som under Moschino-visningen i fjor stilte så og si uten øyesminke, men derimot en fantastisk solkysset (og sminket) hud. I tillegg er «no makeup makeup» en av sesongens største trender i skjønnhetsverden.

Trenger du mer overtalelse? Her er syv grunner til å droppe maskaraen

Fokuser på huden

Til «Gigi Hadid»-sminken kan du legge vekk alt som heter mørk øyesminke, og heller fokusere på gode produkter til huden - bruk dine favoritter.

Vil du også ha tips for å sminke leppene fyldigere bør du sjekke denne guiden - og vil du jukse deg til større øyne er dette de beste triksene.

Denne sminken kan du lett få til hjemme på badet (pass på at lyset er godt) - og her viser sminkeblogger Agnes Lovise Haugen det hele trinn for trinn:

Steg 1: Start med å legge en primer under sminken. Om du har fet hud kan du legge en mattende, men ellers er det veldig fint med en som er glødende.
Steg 2: Legg så en lett foundation eller bb-cream i hele ansiktet. Legg deretter en lysreflekterende concealer under øyenene, og en concealer som matcher hudtonen din på eventueller urenheter og rødhet. Her er MinMotes ultimate concealer-guide!
Steg 3: Bruk en krembronzer til å varme opp ansiktet. Legg den under kinnbenene, i kanten av pannen litt på haken og på nesen. Du kan også legge litt i globalen - altså der øyet «synker inn» for litt definisjon der.
Steg 4: Bruk en lett hånd når du fyller inn brynene og avslytt med en brynsgelé for å holde de på plass og gi hårene litt definisjon. Slik får du perfekte øyenbryn.
Steg 5: Bruk så en highlighter - gjerne flytende - på de høyeste stedene i ansiktet: Kinnbennene, neseryggen, amourbuen, midten av pannen og litt på haken. For litt farge i kinnene kan du bruke en ferskenfarget rouge. Slik velger du riktig rouge-farge
Steg 6: Avslutt med en klar lipgloss på leppene og looken er ferdig.

Hvis du ikke er klar for å gå uten maskara på fest bør du sjekke tipsene til MinMotes skjønnhetsekspert Emilie Tømmerberg:

Publisert:

Finn mer innhold om: