Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

10 ting du ikke visste om neglelakk

ENKELT OG ELEGANT: Neglelakken er ofte en del av kjendisenes antrekk på den røde løperen. Eva Mendes matcher for eksempel en dramatisk kjole med nedtonet neglelakk i aprikosfarge. Foto: Getty Images
ENKELT OG ELEGANT: Neglelakken er ofte en del av kjendisenes antrekk på den røde løperen. Eva Mendes matcher for eksempel en dramatisk kjole med nedtonet neglelakk i aprikosfarge. Foto: Getty Images

Verdens dyreste neglelakk inneholder 267 karat diamanter, og hvilken farge du velger er kanskje ikke så tilfeldig som du tror. Dette visste du neppe om neglelakk.

1. Åpnede neglelakker har en holdbarhet på ett år (men hvis lakken din har blitt klumpete, kan du helle litt neglelakkfjerner oppi som en midlertidig løsning for å tynne ut lakken).

2. Verdens dyreste neglelakk har en prislapp på 250.000 dollar - tilsvarende over 1,9 millioner kroner - og inneholder 267 karat sorte diamanter. Neglelakken er laget av smykkeprodusenten Azature, og heter «Black diamond king». Den gode nyheten er at neglelakken også finnes i en langt billigere versjon som kun heter «Black diamond».

Les også: Slik vet du når sminken din har gått ut på dato

Neglelakk4

Under- og overlakk fra Essie hos Vita.no. Foto: Produsenten

Neglelakk4

Neglelakk i fargen Ciel Glacial fra Korres hos Vita.no. Foto: Produsenten

Neglelakk4

Neglelakk fra Azature i fargen "Black Diamond" fra Azature.com. Foto: Produsenten

3. Neglelakken stammer fra Kina, 3000 år før Kristus. Da ble lakken laget av bievoks, gelatin, blomster (som et fargemiddel) og eggehviter.

5. Det er ikke tilfeldig hvilken farge du velger å ha på deg, eller lakke neglene dine med for den saks skyld. I en undersøkelse utført av Proceedings of the national Academy of Science in the US, kom det frem at vi gjerne velger farger som vi assosierer med noe positivt, for eksempel lyseblått som fargen på himmelen. Vi liker derimot ikke så godt farger vi forbinder med noe ekkelt, for eksempel brunt som i råtten mat.

7. Den amerikanske skuespilleren Rita Hayworth var kjent for å bruke rød neglelakk og leppestift, og sies å være kvinnen som startet negletrenden. Artisten Madonna var derimot kjent for sine neonfargede negler på 80-tallet.

Neglelakk3

Neglelakk fra Tom Ford i fargen Black Cherry fra Harveynichols.com (utsolgt i de fleste nettbutikker, men det er mulig å sette seg på venteliste.) Foto: Produsenten

Neglelakk3

Gel lakk fra Essie i fargen 345 bubbles only, hos Vita. Foto: Produsenten

8. Det var tannlegen Dr. Stuart Nordstrom som fant opp kjemikaliet som blir brukt til å lage akrylnegler. Han kom opp med denne ideen fordi en av pasientene hans, som var manikyrist, syntes lukten av middelet han brukte til å lage en porselenstann minnet om lukten som ble brukt til å lage porselensnegler.

9. Nettsiden Rankandstyle kårer verdens beste skjønnhetsprodukter ut i fra kundeerfaringer, produktanmeldelser på nett og i sosiale medier. I 2014 kåret de verdens beste neglelakk, og vinneren ble Tom Ford sin «Black Cherry».

10. Det er prinsippet fjorten forskjellige typer overlakk. Her er listen på engelsk:

♥ Shimmer

♥ Micro-shimmer

♥ Micro-glitter

♥ Glitter

♥ Frost

♥ Lustre

♥ Creme

♥ Prismatic micro-glitter or shimmer

♥ Iridescent

♥ Opalescent

♥ Matte

♥ Duo-chrome

♥ Jelly or translucent

♥ Magnetic

♥ Crackled

♥ Glass-flecked

Hvordan var din opplevelse i dag?