Nyttige tips til vintersminken

VINTERGLØD: Med den rette teknikken kan du beholde gløden hele vinteren.
VINTERGLØD: Med den rette teknikken kan du beholde gløden hele vinteren. Privat

Slik kan du tilpasse sminken din nå.

Vi er inne i en kald sesong. Huden blir tørrere og mer crisp om vinteren, og det blir vanskeligere å sminke seg for å bevare gløden å få en pent, sunt resultat.

Her er en guide som forteller deg alt du trenger å vite om hvordan få best mulig glød til huden, og hvilke sminkeprodukter du bør velge om vinteren.

Verdt å vite

Vinterlyset er veldig avslørende, slik at mye sminke ikke vil fremstå glødende og friskt. Det kalde og klare lyset gjør også alt veldig synlig, slik at feil fargetone på foundation og ujevnheter lett vil se skittent og grått ut.

Sommer vs. vinter

Aller først: Produktene du sverget til i sommer bør kanskje byttes ut, spesielt om du brukte pudderbronzer, pudderblush og pudderfoundation. Vinteren gir oftest en tørrere hud, og kremete produkter som gir fuktighet er et bedre alternativ enn pudderprodukter om vinteren.

Dropp gjerne leppestiften, i hvert fall dersom den er matt og tørr, og kjør heller på med lipliner og leppebalsam. Om leppestiften er din favoritt, topp den alltid med leppebalsam for å unngå tørre lepper.

En av de største feilene som blir gjort om vinteren er å bruke for mørk foundation og for mye solpudder. Dropp gjerne solpudderet helt eller vær sparsommelig med mengde produkt. En frisk blush er ofte nok om vinteren.

FUKT ER NØKKELEN: Vil du ha glød i huden må den ha riktig fuktighet.
FUKT ER NØKKELEN: Vil du ha glød i huden må den ha riktig fuktighet. Privat

Feil produkter til din hud?

Dersom sminken sprekker opp, altså krakelerer, eller begynner å rulle eller flake av på huden, kan det være ulike grunner til det.

Nummer én er selvfølgelig at dine sminkeprodukter ikke passer din hud nå som vinteren, kulden og den tørre luften er her. Om du har blitt tørrere i huden så vil ikke den matte foundationen være like bra som i sommer da huden var fuktig og hydrert. Følg med på endringene i huden din, og tilpass hudpleierutinen og produkter deretter.

Privat

Prepping er nøkkelen

Å preppe huden før man påfører sminkeprodukter, er nøkkelen året rundt. Men det er spesielt viktig om vinteren når luften er tørr og kald. Kulden gjør at huden vår blir crispy og tørr, slik at den trenger mer kjærlighet og omsorg.

Når huden blir tørrere ligger det gjerne enda flere døde hudceller på huden som gjør at sminken lettere flaker seg. Sørg derfor for å fjerne døde hudceller, forurensing og gammel makeup ved å peele huden forsiktig én til tre ganger i uken. Pass også på å få nok fuktighet rundt øyeområdet med en god øyekrem.

PREP: Riktig prepping av huden er alfa omega.
PREP: Riktig prepping av huden er alfa omega. Privat

Basesminke

Husk at lyset er lysere om vinteren, så finn riktig farge. En foundation, BB- eller CC-krem er å anbefale da det vil fremme glød. Jo mattere og tørrere foundation på huden, jo mer vil det flake seg opp på huden å se gustent og tørt ut. Dersom du er en av dem med oljete og fet hud, så kan du være heldig å komme unna med en matt foundation. Men selv en oljete hud kan flake seg på vinteren.

En frisk blush vil gi en friskhet til vinterhuden og er ofte penere enn solpudder om vinteren. Et solpudder kan raskt bli mørkt og skjoldete. Vær i hvert fall nøye med lite mengde produkt og soft godt for å unngå ujevnheter.

Kort oppsummert så bør du benytte fuktige produkter for å fremme glød om vinteren.

Friske farger i kinn, myk pleiende og fuktighetsgivende leppebalsam toppet med kremete highlight gir et godt utgangspunkt for resten av sminkelooken.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?