Skjønnhet

Tre budsjettvennelige skjønnhetstriks du bør kunne

MASKARATRIKSET: Ved å smøre maskarabørsten med olje vil den vare nesten dobbelt så lenge. Du kan bruke vann også, men da vil sverten blit tynn og svak mye fortere. Foto: Getty Images

Pudderet ditt har knust på badegulvet, neglelakken er klumpete, maskaraen din er knusktørr. Ikke fortvil - her er budsjettipsene som redder deg.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
UNNGÅ KLUMPER: Tar du litt olje eller en dråpe vann i en allerede tørr maskara, vil den bli smidig igjen. Foto: MinMote

Du vet den følelsen når pudderet glipper ut av hendene dine og knuser i tusen biter på badegulvet. Du har verken tid eller råd til å kjøpe et nytt, så du legger det i en liten pose i sminkepungen din. Men før du vet ordet av det kommer pudderet seg ut, og plutselig er både vesken og alt i den dekket av pudder. MinMote tester: Silikonputen og sminkehypen Silisponge

Vi i MinMote innrømmer i alle fall at sminkekriser oppstår stadig vekk.

Heldigvis finnes det smarte løsninger som ikke innbærer en tur på butikken og tømt bankkort.

Her er tre av dem:

1. Knuste produkter

TUSEN BITER: Å miste øyenskyggepaletten på baderomsflisene trenger ikke å bety at den må byttes ut. Foto: Getty Images

Har du knust øyenskyggen eller pudderet ditt, kan du helle litt ren sprit i de knuste bitene. Rør godt slik at alt fordeler seg jevnt og blandes. Press alt tilbake i den originale beholderen sin og lar det stå på bedehyllen til det har blitt tørt og hardt. Voilà! Plutselig er den knuste sminken nesten så god som ny.

SMINKE

Dette er Camilla Pihls hemmelige rogue-triks

2. Seig neglelakk

IRRITERENDE: Mange neglelakker blir fort seige og vanskelige å påføre. Foto: Getty Images

Det er mulig du har gjort det før, eller kanskje du har hørt at det ødelegger neglelakken? MinMote-redaksjonen sverger uansett til dette enkle tipset: Så fort du merker at neglelakken din begynner å bli seig og klumpete, heller du neglelakkfjerner oppi, skurer igjen lokket og rister godt.

På denne måten vil lakken jevne seg ut og bli klumpfri. Vi anbefaler ikke å gjøre det mer enn tre til fire ganger etter hverandre, da lakken kan bli tynn og miste fargen.

SMINKE

Vårens største skjønnhetstrend

3. Tørr maskara

KAN REDDES: En tørr maskara trenger ikke å kastes med én gang. Foto: Getty Images

Begynner maskaraen din å bli tørr og dryssete, er det faktisk flere grep du kan ta. Bortsett fra å droppe maskaraen helt, er det beste er å dryppe en dråpe eller to med olje oppi selve maskaraen. Dette smører både børsten og selve øyensverten og fungerer veldig bra. Det beste er å bruke oljen kjendisene sverger til, som er arganolje til håret, men det er fullt mulig å bruke babyolje også. Fordel oljen ved å pumpe børsten opp og ned i hylsteret.

Hvis du ikke har olje tilgjengelig, kan du skylle maskarabørsten fort under vann. Dette vil gjøre den mindre klumpete, men mye svakere og fargefattig. Olje er absolutt det beste.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Sminke

Relaterte artikler

SMINKE

Så enkelt fjerner du shellac hjemme

SMINKE

Test: Lever den hypede maskaraen opp til forventningene?

SMINKE

Åtte beautyhacks du bør få med deg

LIVSSTIL

Hjemmespa: Slik blir du klar for sommervarmen

SMINKE

10 ting du ikke visste om neglelakk

HUDPLEIE

Fresh deg opp med eget hjemmespa i påsken

SKJØNNHET

Kjendisenes favoritter: Sminken du trygt kan kjøpe på budsjett