Billig-maskara tar av: Hva er så spesielt?

SVÆRT POPULÆR: Denne maskaraen fra Essence ved navn «I Love Extreme Crazy Volume Mascara» har tatt av på TikTok. Men er produktet til 40 kroner så fantastisk folk skal ha det til?
SVÆRT POPULÆR: Denne maskaraen fra Essence ved navn «I Love Extreme Crazy Volume Mascara» har tatt av på TikTok. Men er produktet til 40 kroner så fantastisk folk skal ha det til?MinMote

TikTok har fått en ny dille. Vi satte maskaraen på prøve.

Da TikTok oppdaget Maybellines «Sky High Mascara», ble den raskt utsolgt. Overalt. Det var så å si umulig å få tak i den hypede maskaraen.

Trykk her for å se hvordan det gikk da MinMote testet den.

Nå har en ny maskara tatt over førsteplassen på TikTok. Hva er spesielt med den, spør du? Jo, ikke bare skal den gi helt ville vipper, men den koster bare 40 kroner!

Det er klart man blir nysgjerrig på sånne skjønnhetsprodukter. Vi i MinMote-redaksjonen bestilte derfor én maskara hver og satte den til pers.

Slik gikk det da vi testet den virale TikTok-maskaraen:

– En maskara jeg kan kjøpe igjen

Emma Louise Fon Mathisen, journalist

– Første gang jeg prøvde denne maskaraen på måtte jeg skryte av den til alle på kontoret. Ikke bare koster den under 50-lappen, men den gjør også vippene lange, fyldige og veldig svarte. Jeg var ganske overrasket over at en maskara som koster en tiendedel av prisen som min vanlige favoritt, tilsynelatende gjør en like god jobb.

– Første dagen med maskaraen regnet det kraftig, og det var mye fuktighet i luften. Jeg var likevel ikke svart under øynene da jeg kom hjem fra jobb. Neste dag ville jeg se om den holdt seg fin gjennom en svett treningsøkt, noe den også gjorde. Utover uken syntes jeg likevel ikke vippene ble like fine ved påføring, så min erfaring er at denne tørker ut ganske fort og blir vanskeligere å jobbe med. Og da blir det jo ikke like billig, om man må kjøpe en ny maskara annenhver uke.

– Likevel, til å koste 40 kroner er jeg relativt imponert over denne maskaraen, særlig rett etter åpning. Minuset er som sagt at den fort blir tørr og litt klumpete. Jeg kommer ikke til å erstatte min favorittmaskara, til tross for at den er langt dyrere, men det er absolutt en maskara jeg kan kjøpe igjen.

FØR OG ETTER: Maskaraen gir mye lengde og volum, og er imponerende svart i fargen.
FØR OG ETTER: Maskaraen gir mye lengde og volum, og er imponerende svart i fargen. MinMote

– Ble raskt tørr

Elise Alexandra Gulbrandsen, journalist

– Første gang jeg testet maskaraen ble den satt på en skikkelig prøve, med en sykkeltur i piskende regnvær. Maskaraen holdt likevel koken gjennom en hel fest. Kunne virkelig denne maskaraen, som koster omtrent en tiendedel av maskaraen jeg bruker til vanlig, bli en ny favoritt? Jeg hadde trua!

– Førsteinntrykket er at maskaraen er skikkelig svart, og gir masse volum til vippene. Det ser rett og slett riktig så bra ut. Maskaraen er også enkel å fjerne, noe som er et skikkelig pluss i min bok.

– Men etter å ha brukt maskaraen i noen dager, syns jeg den blir raskt tørr på vippene, og derfor lett drysser. Det finnes et hav av gode, rimelige maskaraer der ute, og derfor tviler jeg på at jeg kommer til å kjøpe denne igjen.

FØR OG ETTER: Maskaraen definerte vippene fint. Men etter at den hadde sittet på i fem timer, begynte den allerede å drysse.
FØR OG ETTER: Maskaraen definerte vippene fint. Men etter at den hadde sittet på i fem timer, begynte den allerede å drysse. MinMote

– Ingen ny favoritt

Malin Gaden, journalist

– Jeg er ikke fremmed for billige maskaraer, min favoritt koster så vidt over hundrelappen, men dette var jo særdeles budsjettvennlig! Førsteinntrykket er at kosten er veldig stor. Litt for stor for min smak. Likevel er det ikke vanskelig å få maskaraen på, og vippene blir superfine og separerte.

– Den store testen er dog hvordan denne ser ut over tid. Jeg håpet virkelig at dette skulle bli en ny favoritt, men det ble det dessverre ikke. Den både drysser og smitter av, og det sier vel sitt. Kanskje passer den bedre på andre vipper? Hvem vet? Heldigvis koster det ikke mye om du ønsker å teste den.

FØR OG ETTER: Vippene mine ser kanskje ikke lange ut, men de er ganske lyse, så resultatet ser desto villere ut. Men det skal sies, maskaraen gjør jobben sin! Det eneste som er synd er at den ikke gjør jobben utover dagen. Det både drysser og smitter av på huden.
FØR OG ETTER: Vippene mine ser kanskje ikke lange ut, men de er ganske lyse, så resultatet ser desto villere ut. Men det skal sies, maskaraen gjør jobben sin! Det eneste som er synd er at den ikke gjør jobben utover dagen. Det både drysser og smitter av på huden.MinMote

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?