Sminke til 17. mai: Dette velger influencerne

KLAR FOR FEIRING: Elisabeth Asserson deler sine beste tips til sminken som passer til bunad.

En god base og duggfrisk hud er hva influencerne velger til nasjonaldagen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Mange av oss ønsker gjerne å pynte oss litt ekstra til nasjonaldagen. Men hva gjør man egentlig med sminke til bunad?

For å få litt inspirasjon til nasjonaldagen har MinMote snakket med seks influencere som deler sine beste tips til 17. mai-sminke, og hva som er deres hemmelige våpen i sminkevesken.

Har du ikke bunad eller festdrakt? Fortvil ikke, disse sminkelookene passer like godt til lekre selskapskjoler.

Prikken over i-en

PR-konsulent og influencer Felicia Noelle Donkor skal bruke sin Rogalandsbunad for første gang i år, og vil med det tone ned sminken og gjøre den mer naturlig.

– Nå ønsker jeg å gå for et mer naturlig og glødende look. Falske fregner, som nesten har blitt en del av meg, blir prikken over i-en med 17. mais første nedtonede sminkelook.

Felicia Noelle Donkor i sin nye Rogalandsbunad.

Det viktigste er uansett at sminken sitter godt, og holder hele dagen.

– De turene jeg har hatt på badet etter en heftig champagnefrokost, har ikke vært så gøyale. Da renner sminken av time for time. Maskaraen har takket for seg, og blushen eksisterer ikke lenger.

Hun har derfor samlet flere «hacks» som gjør at sminken holder seg på dager man er avhengig av at den varer lenge. Det innebærer blant annet bærfarget leppepomade, kremblush, settingpudder og settingspray.

– Dersom været er på vår side i år, kommer jeg også til å ha med en solspray med faktor 50. Viktig med solkrem – til og med på 17. mai, råder Donkor.

Må holde hele dagen

Influencer Malin Nesvoll, for mange kjent som «Makeupmalin», har sydd sin egen festdrakt i samarbeid med sykollektivet Fæbrik, og gleder seg til å hente frem festdrakten til nasjonaldagen. Festdrakten er sydd av ting som gamle duker og putetrekk, og er i sterke farger som grønt og rosa.

– For meg er det viktigst å ha en look som holder hele dagen fra champagnefrokosten til wienerpølsenach, sier hun og avslører at hun ikke har tenkt til å spare på kruttet.

Malin Nesvoll vil kombinere sin fargerike festdrakt med leken eyeliner.

– I år tror jeg at jeg skal trøkke til litt ekstra nå som «Euphoria»-looks med ville linere og bling har nærmest har blitt hverdagslooks. Så du skal ikke se bort ifra at det blir fargerik liner som matcher den hjemmelaget festdrakten min pluss litt bling OG falske øyenvipper på meg i år altså.

Glødende hud

Moteprofil Janka Polliani kler seg gjerne opp i sin fantasistakk eller en fin kjole til nasjonaldagen.

– Jeg syns naturlig, glødende hud er aller finest på 17. mai, så ikke så helt annerledes enn min hverdagsmake, men litt mer øyensminke er fint, sier hun og legger til:

– Jeg går nok for en liner på øynene og fine roser i kinnene, samt litt peachy øyenskygge og solpudder.

For Janka Polliani er en glødende hud et must til nasjonaldagen.

– Glossy lepper er et must

Influencer Jennie Sofie Lie Pickl sier hun er heldig som har bunad, og at hun derfor vil la bunaden spille hovedrollen på nasjonaldagen.

– Den er så ekstremt vakker og jeg elsker å la den få skinne når jeg først bruker den. Sminken holder jeg derfor veldig enkel og naturlig. Det er også veldig viktig for meg at sminken holder godt og at jeg bruker gode produkter, fordi det er ikke så mye plass oppi den bitte lille vesken som tilhører bunaden.

Jennie Sofie Lie Pickl topper sin sminkelook med glossy lepper.

På grunn av både russefeiring og corona har ikke bunaden vært i bruk de siste årene. Nå er den klar for bruk igjen. For å opprettholde looken pakker hun derfor med seg både et lite pudder og en lipgloss.

– Sminken skal derfor være veldig naturlig, med fokus på en glowy base. Jeg liker godt å bruke kremprodukter, men setter alltid t-sonen med et godt transparent pudder. Glossy lepper er også et must!

Langvarig og naturlig

Elisabeth Asserson tenker først og fremst på at sminken skal passe bunaden, og deretter at den skal vare lenge.

– Jeg ønsker ikke noe som skiller seg ut, spesielt øyenskygge eller leppeprodukter. Det holder med litt bronzer eller blush på øynene, og en naturlig lipgloss, råder hun.

Selv kommer hun til å fokusere på den gode basesminken.

– Selv om jeg ønsker en naturlig look blir det foundation, med bruk av glødende kremprodukter gjør det looken perfekt! Bronzer og lett, lyserosa blush er et must for meg!

Langvarig og naturlig er stikkord man kan ta med seg fra Elisabeth Assersons 17. mai-sminke.

Leppestift-tips

Danser, modell og influencer Ella Skorgan ønsker at sminken skal føles lett, fresh og glowy, og at den ikke blir flekkete eller for shiny i løpet av dagen. Samtidig er det viktig at produktene varer lenge på huden.

– Jeg elsker naturlig, glødende hud, glossy lepper og lett maskara på 17. mai. Bunaden min er i en ganske sterk rødfarge, så den må nesten få øyeblikket sitt én gang i året uten for mye ekstra i ansiktet. Men en lett, fuktgivende base for glød, blush, bryn, maskara og kanskje en tynn, brun liner for å definere øyet litt ekstra.

Ella Skorgan vil kombinere sin røde bunad med en enkel, men frisk sminkelook.

Hennes beste touch up-tips er å ha med en leppestift som kan dobles som litt kremblush på farten.

– Det gir en superfresh glød og liv til ansiktet.

Her kan du se hvordan MinMotes skjønnhetsekspert Therese Aanonli sminker seg til nasjonaldagen:

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: