Sminke til nyttårsaften: Slik legger du sotede øyne med skimmer

FIKS FERDIG: Sotede øyne i bruntoner er en festklassiker som de fleste kan klare hjemme. Foto: Emilietommerberg.com

Klassiske sotede øyne er noe av det fineste jeg vet og det er også relativt enkelt å få til. Perfekt for årets nyttårssminke!

Emilie Tømmerberg
Publisert:

Sminken bygger på de enkle prinspippene hvor det går fra mørkt til lyst på øyelokket. Jeg synes det blir aller finest hvis man kombinerer to brune øyenskygger hvor den ene har mye skimmer og den andre er matt. En øyensminke i som går i varme, brune toner kler de aller fleste og er spesielt fint til blå øyne.

Slik gjør du det:

STEG 1: Jeg starter med den matte brune øyenskyggen min og bruker en stor sminkekost til å påføre. Denne legger jeg i globallinjen, og jeg fører kosten frem og tilbake før jeg gjør sirkulære bevegelser. Det er dette som er basen og skaper den fine skyggen opp mot øyenbrynet. Det er bedre å fokusere på globallinjen og så vil den store kosten gjøre all jobben med å duse det fint ut. Her kan du også fint bruke et matt solpudder.
HÅR

Dette trikset gjør håret «fyldigere» på ett minutt!

STEG 2: Jeg bruker en mindre og tettere kost til å påføre øyenskyggen med skimmer i. Her kan man også fint bruke fingrene. Jeg dytter øyenskyggen på over hele lokket før jeg drar over med kosten til slutt. Denne skyggen skal ligge helt opp til globallinjen og det blir en fin overgang til den matte skyggen. Vær obs på at dette kan drysse litt, det kan hjelpe å holde litt papir under øynene mens du påfører denne skyggen. Eller så kan du fjerne det med en sminkeserviett før du påfører concealer etterpå.
TILBEHØR

Dette er festsesongens mest sexy strømpebukser

STEG 3: I stedet for å legge en eyeliner langs de øvre vippene så bruker jeg en matt sort øyenskygge. Denne påfører jeg med en liten, kort sminkekost. Jeg dytter øyenskyggen tett på vippekanten og det gir en fin sotet effekt. Du kan også bruke eyeliner hvis du foretrekker det, men da må du passe på å sote den godt ut. Den myke innrammingen av øyet er noe av det fineste med denne sminken.
KLÆR

SE OGSÅ HVORDAN DU STYLER MINISKJØRTET PÅ TRE MÅTER HER!

STEG 4: Jeg fjerner det som har drysset under øynene med en sminkeserviett før jeg påfører litt concealer. Så bruker jeg den matte skyggen og legger den langs de nedre vippene. Her fører jeg kosten frem og tilbake et par ganger for å få en fin skygge.
KLÆR

Budsjett, midt på treet og luksus

RESULTATET: Sminken markerer øynene og da liker jeg å holde leppene nedtonet. Jeg tegner de opp med en nøytral lipliner og påfører litt lipgloss. Dette er den ulitmate festsminken for meg og jeg føler meg alltid fin med et par sotede øyne. Vil du dra på litt ekstra til nyttårsaften kan du også påføre litt glitter på selve øyelokket.
Publisert:

Finn mer innhold om: