Klovnesminke tar av på Instagram

Klovnesminke

Det hele startet kanskje som en spøk, men mange av disse sminkeentusiastene klovner absolutt ikke rundt.

Line Blokhus
Publisert:
Klovnesminke

Skjermdump Instagram

Klovnesminke

Skjermdump Instagram

Sminketrenden som går ut på å fremheve ansiktstrekk ved å sminke seg med ulike fargetoner – såkalt «contouring», har utviklet seg i en festlig retning. Nå skal du, ifølge flere Instagram-brukere, sminke deg som en klovn for å fremheve dine aller beste ansiktstrekk.

En skulle kanskje tro at det hele var en spøk på Kim Kardashian og hennes «glam squads» vegne, men når man ser resultatet er man ikke lenger helt sikker. Klovnestrekene får nemlig mer eller mindre det samme resultatet som når man benytter seg av «contouring»-teknikken.

Les også:Slik legger du solpudder for å fremheve dine beste sider

Reaksjon på sminkekritikk

Sminketrenden startet da makeup-artisten Esther Isabel Amado Romo la ut en sminke-tutorial på sin YouTube-kanal for noen uker siden, skriver Cosmopolitan og flere andre medier.

I videoen sier Romo at man ikke trenger så mye sminke, eller sminke i det hele tatt, for å føle seg vel. Budskapet er at sminke er gøy, og videoen er et svar på kritikken som mange av sminkeentusiastene møter:

- Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger jeg har blitt kalt en klovn og mange andre navn, og blitt hatet på grunn av måten jeg bruker denne kunstformen, sier Romo i videoen.

Nylig skrev vi også om skjønnhetsbloggeren Em Ford og hennes reaksjon på kritikken hun har fått på grunn av hudproblemene sine. I en video viser Ford hvordan sosiale medier kan gi urealistiske bilder av kvinner og menn.

Les også:Naturlig og elegant: Slik sminker du deg i bryllup

Har blitt en internettsenasjon

Romos sminkevideo har nå mer enn 1,6 millioner visninger på YouTube, og på Instagram har flere sminkeentusiaster slengt seg med på den lekne sminketrenden. Bare se på bildene under.

Vil du slenge deg med på klovnetrenden?

untitled link
untitled linkuntitled link
untitled linkuntitled linkuntitled linkuntitled link
Publisert:

Finn mer innhold om: