Skjønnhet

MinMote tester: Silikonputen og sminkehypen Silisponge

RIVALER: Den klassiske svampen til høyre, og silikonputen til venstre. Alle foto: Emilietommerberg.com

En liten silikonpute til å påføre sminke med har blitt skjønnhetsverdenens store hype. MinMote testet om det er verdt å gi den et forsøk.

Emilie Tømmerberg
Publisert:

Det er utallige måter å påføre foundation på huden og påføringen er viktig for å få et plettfritt resultat. Helt siden BeautyBlenderen - den klassiske sminkesvampen formet som en dråpe - kom på markedet, så har den tatt skjønnhetsverden med storm.

Jeg bruker som regel den rosa svampen til å påføre hudsminken min og selv resultatet blir bra, så har den noen negative sider ved seg. Den spiser opp mye av sminken, og ofte er foundation det dyreste produktet i sminkepungen. Den klassiske svampen kan også være litt vanskelig å rengjøre skikkelig.

Hvordan du får hestehalen til å se tykkere ut kan du se her:

Det Hong Kong-baserte merket Molly Cosmetics har nå lansert et produkt som skal takle disse problemene. Silisponge er en liten silikonsvamp som skal legge sminken perfekt uten å suge til seg noe produkt. Den skal også være enkel å rengjøre. Det er meningen at man skal kunne bruke Siliponge for foundation, bronzer, concealer, rouge og highlighter.

HÅR

FIRE MÅTER Å KRØLLE HÅRET PÅ

Siden den ble lansert, har silikonputen - eller svampen om du vil - tatt bransjen med storm. Den er omtalt av utallige skjønnhetsnettsteder og -blogger, og er et hett diskusjonstema i de største Facebook-gruppene som handler om skjønnhet.

HÅR

DETTE GJØR HÅRET «FYLDIGERE» PÅ ETT MINUTT

MinMote har testet puten, som koster cirka 75 norske kroner. Slik gikk det:

Jeg må innrømme at jeg var veldig nysgjerrig men kanskje litt skeptisk til hvordan denne silikonsvampen skulle klare å fordele foundationen min. Jeg brukte et par pump med foundation til å begynne med og startet med å påføre foundationen i kinnene mine med Silisponge. I motsetning til en vanlig svamp så føler jeg at jeg får alt for mye foundation på huden med en gang. Det ser kladdete ut!
Jeg synes det er vanskelig å fordele foundationen til å begynne med, det ser ikke særlig bra ut og det er vanskelig å komme til rundt nesepartiet. Jeg føler at jeg bruker mye tid på å fordele foundationen rundt i ansiktet. Men etter at jeg jobber litt mer med silikonsvampen rundt i ansiktet så blir det faktisk ikke så verst. En blanding av sirkulære bevegelser og lett klapping på huden ser ut til å fungere best.
Nå som foundationen er på plass så prøver jeg meg på litt krembronzer. Siden denne har litt fastere konsistens så fungerer det dårlig å plukke opp produktet med Silipsongen. Her må jeg bruke fingrene og påføre litt på huden først og så bruke Silispongen til å jevne det ut. Det som er positivt her er at jeg føler det blander bronzeren ut med foundationen, noen ganger kanen vanlig blender suge til seg produktene og ikke blande det like pent på huden. Samme skjer med higlighteren, som jeg egentlig foretrekker å bruke fingrene til å jevne ut på huden.
Jeg synes resultatet ble overraskende bra i forhold til hvordan påføringen startet. Neste gang skal jeg helt klart bruke mindre produkt i starten, for der ble det alt for mye. Silispongen føler jeg er litt som å bruke fingrene, bare at flaten er større og dermed blir det et jevnere resultat. Jeg fikk ikke til å påføre concealer med Silisponge, men foundation, bronzer og highlighter gikk bra . med litt hjelp fra fingrene. Stort pluss for at jeg endte opp med å bruke mye mindre produkt, kanskje halvparten enn det jeg vanligvis bruker. Silispongen var også veldig lett å rengjøre, og det er så viktig å bruke rene redskaper. Selv om den ikke ser like delikat ut som en fin foundationbørste så gjør den jobben.
Publisert:

Les også

 1. HÅR

  Fem feil du gjør når du føner håret

 2. HÅR

  Italienske it-jenters hemmelige hårtriks

 3. NYHETER

  Denne kampanjen er mangfold på sitt beste

Finn mer innhold om:

 1. Sminke
 2. Tester

Relaterte artikler

SMINKE

Fargekorrigering i ansiktet: Tre budsjett-tips

SMINKE

Slik sminker du deg naturlig og solkysset

SMINKE

Slik sminker du ulike hudtyper

SMINKE

Den beste sminkelooken i sommer

SKJØNNHET

Skjønnhetsbegrepene du må kunne

SMINKE

Dette er høstens store sminketrend

SMINKE

Smarte sminketips i sommersolen