Høstens største sminketrender

SMINKEKLASSIKER: Røde lepper er både elegant og sensuelt. Foto: Therese Aanonli
SMINKEKLASSIKER: Røde lepper er både elegant og sensuelt. Foto: Therese Aanonli

Therese Aanonli har lekt med høstens hotteste sminketrender og jungelen av ulike uttrykk – fra klassisk til lekent og kunstnerisk. 

Skrevet av: Therese Aanonli, MinMotes skjønnhetsekspert

Mange lar sminkepungen nærmest støve ned når solen og sommersesongen gjør hud og fjes solkysset. Inklusive meg selv. 80 prosent av sommeren er det bryn, glød og leppebalsam som gjelder. Befriende og deilig, men fy søren som jeg gleder meg til høsten og alle fargepaletter og ulike kreasjoner med et «full face make-up».

Jeg har lekt med høstens hotteste trender og skal ta dere med inn i jungelen av ulike uttrykk. Jeg er giret og gleder meg skikkelig til en kreativ høst.

Liner – over, flytende eller høy

Kjært barn har mange navn. Vi har allerede sett snurten av den høye grafiske eyelineren som ligger godt over globallinjen og gir et spennende, kreativt og lekent uttrykk. Den vil fortsette å briljere – også i en tykkere variant. Her er det bare å leke med både farge og tykkelse. Start med den svarte eyelineren du allerede har i skapet, eller bruk øyenskygge og en tynn børste til å skape linjen med.

Kunstneriske øyne

I høst er et kunstnerisk øye, gjerne med masse farger hot. Rett og slett gjør det enkelt: dypp sminkebørsten i paletten og dytt på skygge helt tilfeldig. Et lekent uttrykk som kan være rålekkert til en enkel cocktailkjole eller stram dress.

Røde lepper

Mal leppene røde, gjerne i en farge som knekker lett i oransje. Vi har lenge vært vant med vinrøde lepper, men nå ser vi også mange klarere røde lepper på catwalken rundt om i de store motehusene. Et friskt høstpust med sensuelle vibber.

Heftig eyeliner

En heftig «smudgy» eyeliner gir et røft uttrykk. Nesten på kanten til skittent. Eller så kan vi si rocka for å pynte litt på det. Gjerne i kombinasjon med litt bustete og ustelt hår. Må si at denne trenden appellerer veldig til meg, skikkelig «power look»! Litt sånn «be you» og gi litt blaffen i hva alle andre mener type vibber.

Fluffy øyenbryn

En deilig glødende hud og luftige bustete bryn. Børst de godt oppover, stopp med nappingen og la de leve.
PS: Les guiden til naturlige bryn her

Fargepop

Vi ser det denne høsten også: Eksplosjon av farger, gjerne toppet med glitter. Her er det bare å leke og ha det gøy. Trøkk til og «shine bright like a diamond».

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?