Skjønnhet

Makeup i pastellfarger: Øyenskygge som fremhever din øyenfarge

Pastellfarger

Se hvordan du legger en frisk og leken makeup med øyenskygge i pastellfarge og flytende eyeliner. Og få tips til hvilken øyenskygge som kler brune, grønne og blå øyne.

  • Agnes Lovise Haugen
Publisert:
Pastellfarger

Steg 2: Legg en lys lillafarge med litt shimmer over hele lokket og opp til globallinjen.

Pastellfarger

Steg 4: Legg en mørk lillafarge i den ytre v-en ved øyet og dus den ut. På denne måten blir det ikke er noen skarpe kanter. Dette vil skape dybde i globalen.

Pastellfarger

Slik sminker du deg med pastellfarger.

Pastellfarger er tilbake i motebildet som aldri før. De duse tonene kan gjerne inkluderes i sminkerutinen, enten du skal på fest eller bare vil føle deg litt ekstra fin til hverdags.

Mange synes kanskje det er skummelt å bruke fargerike øyenskygger og holder seg til de kjente, trygge tonene i brunt og beige. Tenk utenfor boksen og eksperimenter med ulike nyanser av blått, rosa og oransje foran speilet hjemmet.

Et tips for å få frem øyenfargen din er å gå for komplementærfarger i forskjellige nyanser. Har du for eksempel blå øyne, kan skygger i oransje og brunt være det som skal til. Blått og lilla er farger som underbygger den naturlige fargen på øynene dine hvis de er brune eller grønne.

Det er viktig å understreke at det ikke finnes noen regler - alt er lov.

Teknikken jeg har brukt under kan fint brukes med andre pastellfarger enn lyserosa om man er mer komfortabel med det. Å legge en dus skygge over øyelokket er en enkel måte å inkludere farger i sminken på.

Se hvordan du kan sminke deg med pastellfarger:

Steg 1: Legg en primer på øyelokket for å holde skyggen på plass hele dagen i tillegg til unngå striper. Påfør så en hvit kremskygge eller kajal på hele lokket. Hvitfargen vil gjøre at fargene jeg legger over kommer mye bedre frem enn om jeg bare la den rett på huden.
Steg 2: Legg en lys lillafarge med litt shimmer over hele lokket og opp til globallinjen.
Steg 3: Legg en middels mørk lillafarge i globalen og litt under de nedre vippene. Dus den godt ut i fargen på lokket og opp mot brynet.
Steg 4: Legg en mørk lillafarge i den ytre v-en ved øyet og dus den ut. På denne måten unngår du skarpe og markerte kanter. Dette vil skape dybde i globalen.
Steg 5: Legg eyeliner om du ønsker. Dette vil gi øynene definisjon, men kan fint droppes om man ikke er komfortabel med det. Fyll eventuelt inn med en svart kajal mellom vippene for å unngå glipper og legg så på din yndlingsmaskara. På våtkanten nede kan du legge en hvit eller beige liner for å få øynene til å se større og mer åpne ut.
Steg 6: Avslutt looken med å legge en pastellrosa eller lillatonet leppestift på leppene og en lys, rosafarget rouge for å samle de ulike fargetonene. Slik får du en fin og gjennomført pastellfarget sminke-look.
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Sminke

Relaterte artikler

SMINKE

Hvordan sminke øynene større

SMINKE

Perfekt sminke for Valentine's Day: Slik legger du «smokey eyes»

SKJØNNHET

«Smokey eyes» steg for steg: Julens mest edgy look

SMINKE

Sminketips: Bruker du øyenskygge riktig?

SMINKE

Naturlig og elegant: Slik sminker du deg i bryllup

SMINKE

Enkelt og fresht: 17. mai-sminken steg for steg

SMINKE

«Berry lips» og metalliske øyne: Få Marchesas fest-look