Skjønnhet

Glossy øyenskygge: Sommerens store sminketrend

NATURLIG: Øyenskygge med skimmer er nydelig til en naturlig sminkelook. Foto: Emilietommerberg.com

 Matte øyenskygger har dominert skjønnhetsbildet en stund men nå er skimmer er tilbake trendbildet, og gjerne med perlemor. 

  • Emilie Tømmerberg
Publisert:

Den refleksen eller lysbrytningen i overflaten hvor det oppstår et spill av farger kalles for irisering Fargende endrer seg etter lysbrytningens vinkel og kommer i alle regnbuens farger. Effekten er kjempefin i skjønnhetsprodukter og blir veldig lekkert på huden.

SMINKE

Tre budsjett-tips

Trenden med skinnende øyne har også tatt av på Instagram, og knyttes gjerne til enhjøring-trenden som igjen gjerne forbindes med alt som er glitrende og glossy. Følg stylisten @annespohiecosta for den ultimate inspirasjonen:

untitled link

Du finner denne perlemoreffekten i flere typer øyenskygger, både i pudder- og kremform. Prøv deg frem på hvilke fargetoner som passer deg best, men som en tommelfingerregel så går kalde toner til lys hud og varmere toner til mørk hud. Noen ganger kommer ikke perlemoreffekten ordentlig frem før du prøver øyenskyggen på huden.

LIVSSTIL

SLIK FÅR DU PERFEKTE ØYENBRYN

Her har jeg lagt en naturlig variant som er fin å begynne med:

Steg 1: Siden jeg skal legge flere lag med øyenskygge i ulike konsistenser så starter jeg med en god øyenskyggeprimer. Så legger jeg en lys baseskygge med en lett perlemoreffekt som går over i blått. Denne legger jeg over hele lokket og litt over globallinjen. Jeg synes at perlemoreffekten kommer best frem når jeg påfører øyenskyggen med fingrene.
Steg 2: Så legger jeg en kremskygge som har litt mer skimmer og en perlemoreffekt som går over i fersken og rosa. Denne legger jeg over det samme området som den forrige men også langs den nedre vippekanten.
Steg 3: Kombinasjonen av de to øyenskyggene blir kjempefin. Den første øyenskyggen skinner litt igjennom og sammen blir det en fin regnbueeffekt. Det synes mye bedre i virkeligheten enn det som kommer frem på bilder men det er fremdeles en diskret effekt.
Steg 4: En annen trend som er kjempefin er glossy øyelokk. Dette ser vi mye av i motemagasiner og på catwalken og det er noe man fint kan bruke til hverdags eller fest. Det er en veldig fint effekt på toppen av den skimrende øyenskyggen. MAC har blant annet kommet med noen spennende produkter, men man kan også bruke Vaseline eller noe lignende for å få samme effekt. Glossen jeg bruker har også litt iriserende effekt i seg og fremhever de andre skyggene. Jeg bruker igjen fingrene og klapper produktet lett på øyelokket.
Steg 5: Jeg avslutter med litt maskara på de øvre vippene og lar den delikate øyenskyggen få være i fokus. Resten av sminken bør være enkel og naturlig. Glossen gjør at øyensminken flytter litt på seg og kan legge seg i linjene på øyelokket, men da er det bare å bruke fingrene til å justere det på plass underveis.

Se hvordan du kan bruke Vaseline som highlighter i denne videoen:

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Maja Hattvang lanserer egen hudpleiebok

  2. NYHETER

    Venke Albrektsen prøvde seg på athleisure-trenden: Avvist på utested

  3. HUDPLEIE

    Hudpleie: Ansiktsmasker du kan lage selv

Relaterte artikler

SMINKE

Fresh og naturlig: Slik sminker du deg til 17. mai

SMINKE

Slik bruker du vårens skjønnhetstrender

SMINKE

Sminke som passer til bunad og 17. mai

SMINKE

Dette er skjønnhetstrendene fra Oslo Runway

SMINKE

Steg for steg: Slik får du solkysset hud

SMINKE

Høstens store skjønnhetstrender

SMINKE

Slik sminker du deg naturlig og solkysset