Perfekt julesminke: Tre looks som passer til alt

KLASSIKERNE: Make-up-artist Therese Aanonli viser frem tre sminkelooks som passer til ethvert antrekk. Foto: Privat.
KLASSIKERNE: Make-up-artist Therese Aanonli viser frem tre sminkelooks som passer til ethvert antrekk. Foto: Privat.

Julens mange selskaper gir rom for å leke med glitter og glød også i sminkeveien, her finner du tre looks som alle kan få til.

Når du endelig har funnet det perfekte antrekket til julefesten eller nyttårsaften gjenstår bare resten av stylingen. Da er det viktigste å tenke på hva du er komfortabel med, forklarer make-up-artist og stylist Therese Aanonli. Hun har jobbet med blant annet Triana Iglesias og driver bloggen Aanonli.com.

– Den berømte julestrida er ikke tiden for å finne opp kruttet og prøve seg på noe nytt, slår hun fast.

Aanonli anbefaler å planlegge sminke, hår og antrekk du vet du liker, men legg på litt ekstra.

– Et sikkert trekk på sminken er å holde seg til nyanser som du vet du liker og som passer til alle antrekk. Da slipper man kaostilstander om man brått må skifte antrekk, noe jeg antar vi alle har kjennskap til, forteller hun.

Se make-up-artistens sikre sminke-vinnere nederst i saken.

Nøkkelen er settingpudder

For at sminken skal sitte hele dagen anbefaler Aanonli at man starter med renset hud, og en base som er tilpasset din hudtype.

– Nøkkelen til holdbar make-up er settingpudder. Etter du har lagt foundation og eventuelt concealer så går du over med et settingpudder som forsegler sminken. Da vil du unngå at sminken sklir når du tar på solpudder, blush og highlight, forklarer hun.

Vi testet hva som var best av billig og dyr maskara, resultatet ser du i videoen

Om du dropper settingpudder vil huden være litt fuktig noe som gjør at solpudder, blush og highlight kan få et skittent uttrykk fordi fargepigmentene vil feste seg ulikt på huden, legger hun til.

Den trendy gløden

En glødende hud har lenge vært ettertraktet av mange, og det er like aktuelt i julen sier Aanonli.

– For å få den friske gløden anbefaler jeg alle å bruke en deilig olje. Jeg bruker daglig Elisabeth Arden Eight Hour Miracle Oil, og anbefaler den på det varmeste, sier make-up-artisten.

Her viser Therese Aanonli sine tre sikre sminkelooker til enhver fest:

Juleglød og gullnyanser

Foto: Privat
Foto: Privat

En glødende makeup med fokus på en flawless og dewy hud med gull og perlemor nyanser. Denne looken er enkel og legge og ikke spesielt tidkrevende.

Nøkkelprodukter i denne looken er Elisabeth Arden Eight Hour Miracle Oil i bunn, og øyenskygger med med shimmer fra Linda Hallbergs nye palette Metallic Mysteries. Påfør øyenskyggen med en stor børste for å unngå harde overganger. Topp looken med en nøytral lipgloss.

Foto: Privat
Foto: Privat

Den tidløse klassikeren

Den tidløse og elegante klassikeren, winged eyeliner og røde lepper. Denne looken er som de to andre, den kan styles med alle antrekk og er uten tvil festsesongens sikkerstikk. Om det er skinnbuksa, paljettkjolen eller den lille sorte du skal svinse deg i svansen med. Alt går og alt er lov.

Foto: Privat
Foto: Privat

Så er det jo slik at vi alle har et ulikt utgangspunkt. Men heldigvis finnes det haugevis av røde fargenyanser, slik at vi alle kan oppnå den perfekte røde leppen.

Eyelineren er sammen med leppen i fokus og du trenger lite øyenskygge, men en touch av perlemor og shimmer på lokket i duse fargenyanser gjør looken mer glødende og delikat. Topp looken med en highlighter som du påfører på kinnben, neseben og amorbuen.

Foto: Privat
Foto: Privat

I ekte festsesongånd sier jeg bare Champagne Pop, det er nemlig navnet på den sprudlende og delikate highlighteren fra Becca Cosmetics som er en av mine store favoritter.

Smokey Eyes

En mystisk og edgy makeuplook med fokus på øyne. Denne klassikeren kan styles på utallige måter. Om du er i det lekne, sensuelle, mystiske, romantiske, delikate, rocka eller sexy’e hjørnet. Looken gir deg et glitrende, vakkert og uimotståelig blikk og en Nude glossy leppe gjør den komplett.

Foto: Privat
Foto: Privat

Et tips for å oppnå en klarere farge på øyenskyggen er å påføre en kremete base under. Dette vil gjøre fargenyansen sterkere og den vil poppe ekstra. Øyenskyggen jeg har brukt her er Carbon fra Mac, toppet med øyenskyggene Bang og Dead Star fra Linda Hallberg Cosmetic sin Metallic mysteries palette. Sistnevnte er uten tvil min favoritt palett nå i disse glitrende dager.

Foto: Privat
Foto: Privat

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Hvordan var din opplevelse i dag?