Fresh og naturlig: Slik sminker du deg til 17. mai

IKKE OVERSMINKET: 17. mai er lang, så tenk at du legger sminke som ikke trenger så mye vedlikehold. Det er også et pluss at den ser frisk og fresh ut. Alle foto: emilietommerberg.com
IKKE OVERSMINKET: 17. mai er lang, så tenk at du legger sminke som ikke trenger så mye vedlikehold. Det er også et pluss at den ser frisk og fresh ut. Alle foto: emilietommerberg.com

Skjønnhetsekspert Emilie Tømmerberg viser deg hvordan du legger en duggfrisk sminkelook som varer hele nasjonaldagen. 

Når det kommer til festdager som 17. mai så er det fint å fokusere på en enkel og naturlig sminke. Dropp sotet øyne og masse hudsminke, det ser verken bra ut til bunaden eller til kjolen.

Festdrakten skal gjerne stå i fokus og det er kjempefint å komplementere med en duggfrisk sminke. Det er også en lang dag så det er greit at sminken ikke krever så mye vedlikehold.

STEG 1: Jeg liker å jevne ut huden min med en lett foundation som passer hudtonen min. Dette er ikke nødvendig og du kan fint bare dekke til enkelte steder med en concealer, som for eksempel rundt nesevingene og under øynene. Vil du helst gå uten sminke men føler huden er litt gusten etter den lange vinteren så kan det være fint med litt selvbruning et par dager før selve dagen. Da vil du få masse glød og så føler du kanskje ikke at du trenger så mye sminke.

STEG 2: På øynene har jeg lagt en kremete base skygge som også fungerer som en primer, her kan du også bare legge litt concealer for å dekke røde eller blå områder. Baseskyggen har litt skimmer og det synes jeg er en fin detalj til festsminken. For å gjøre det hele veldig enkelt og naturlig så bruker jeg solpudderet som jeg bruker i ansiktet som en øyenskygge også. Da får jeg en fin helhet men skaper samtidig litt dybde til øynene mine.

Bruker du ikke solpudder eller synes det blir for varme toner kan du bruke en nøytral, matt øyenskygge i en gråbrun nyanse. Bruk en stor øyenskyggekost og start med å påføre den i globallinjen før du duser det hele ut over øyelokket.

STEG 3: For å få det hele til å se friskt og naturlig ut så dropper jeg eyelineren. Jeg definerer den nedre vippekanten med litt av solpudderet og påfører maskara på kun de øvre vippene. Brynene kan styles etter behov, jeg både fyller i og børster de opp men en brynsgele.

STEG 4: Det er kjempefint med litt farge på leppene, men det kan være lurt å unngå de veldig fargesterke variantene. Det kan bli vanskelig å holde pent igjennom dagen med mye god mat og drikke. Jeg synes det er mange fine leppeprodukter nå som er en mellomting mellom lipgloss og leppestift. De gir fuktighet og farge som er lett å påføre gjennom dagen, du får de også i matt hvis du ikke er så begeistret for gloss. Gå gjerne for en frisk bærtone, det gjør tennene hvitere og er flatterende til de aller fleste hudtoner.

STEG 5: For å få sminken til å sitte pent hele dagen så sprayer jeg et par ganger med en fuktspray. Har du en liten reiseutgave kan den være kjempefin å ha med i vesken i løpet av dagen. Da får du umiddelbart litt mer glød. Sminken er enkel og gir et lite løft til ansiktet uten å dominere over antrekket. Hvis du ikke er glad i farge på leppene kan du også fokusere mer på rouge for å oppnå en frisk fremtoning.

Hvordan var din opplevelse i dag?