Rihannas skjønnhetsimperium slår Kylie Jenners

GJØR DET BRA: Rihannas skjønnhetsmerke, Fenty Beauty, er forbrukernes favoritt. Foto: Simon Dawson, REUTERS.

Fenty Beauty troner over Kylie Cosmetics både på salg og engasjement i sosiale medier.

Juni Halseth Stenberg
Publisert:

Dersom man ser på tallene viser det seg at Rihannas Fenty Beauty er langt mer populært enn Kylie Jenners skjønnhetsmerke, ifølge W Magazine. Jenner håver imidlertid inn mest penger til egen bankkonto, fordi hun eier 100 prosent av selskapet sitt selv, mens Fenty Beauty delvis eies av LVMH-gruppen.

I oppstartsfasen i 2015 var det ikke uvanlig at alt på nettsiden til Kylie Cosmetics ble utsolgt på rekordtid.

NYHETER

Rihanna lanserer eget makeup-merke

Ifølge en rapport fra Cherry Pick, som måler engasjement i sosiale medier, havner Rihannas skjønnhetsmerke Fenty Beauty nå på topp for målingene for sminkemerker.

Fenty Beauty troner med det over populære merker som Benefit Cosmetics, ColourPop Beauty, Huda Beauty, Jeffree Star Cosmetics og Too Faced. Kylie Cosmetics er nede på en syvendeplass.

Ved å måle engasjement i sosiale medier, avdekket Cherry Pick at over 60 prosent av forbrukerne som skulle kjøpe pudderprodukter i starten av 2019, planla å kjøpe Fenty Beauty sine. Nesten 30 prosent av forbrukerne tenkte å kjøpe produkter fra merket når det kom til generell ansiktskosmetikk. Dette er kanskje ikke så rart med tanke på at Rihanna er kjent for å hylle mangfold. Fenty Beauty har hele 50 ulike farger på foundationen sin. Tre av produktene fra Rihannas sminkemerke var de mest ettertraktede produktene på markedet.

SMINKE

KYLIE JENNERS «LIP KIT»

Den store forskjellen mellom merkene er at Fenty Beauty kan kjøpes fysisk i butikk. Rihannas merke selges på Sephora, som foreløpig ikke har utsalgssted i Norge, men mange sminkeinteresserte har nok handlet der på en utenlandstur. Kylie Cosmetics er hovedsakelig kun å få tak i hos merkets egen nettbutikk. Utenom dette har man kunnet kjøpe produktene i pop up-butikker.

Men kanskje kan Jenner ta opp kampen mot Rihanna. Det er ikke lenge siden det ble kjent at Jenner ønsker å utvide sminke-imperiet sitt til å omfatte skjønnhetsprodukter også.

A post shared by Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Jenner har gjort stor suksess med sitt sminkemerke. Hun har blant annet prydet forsiden av det anerkjente økonomimagasinet Forbes på grunn at hun er i ferd med å bli verdens yngste selvskapte dollarmilliardær.

Publisert: