Sminketips: Slik fremhever du øynene bak brilleglass

BALANSERT: Har du briller med markert ramme kan det være vanskelig å vite hvordan du bør sminke deg.

Ikke la øynene dine forsvinne bak brillene. Vi viser deg enkle steg til hvordan du legger perfekt sminke som passer til deg både med og uten briller.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:Det er lett og føle at øynene forsvinner litt bak brillene, eller at brillene tar for mye oppmerksomhet i ansiktet. For å unngå dette guider vi deg gjennom åtte enkle sminkesteg som garantert vil komplementere brillene dine. Vil du balansere uttrykket, er et godt tips å flytte fokuset fra øynene over til leppene ved å legge en sterk farge på dem.

Det som er viktig ved bruk av en sterk leppestift, er hvordan du gjør det. Sjekk vår enkle guide til hvordan du påfører plettfri leppestift.

Ikke glem å markere øynebrynene selv om det kan være lett å tenke at de forsvinner litt bak brillerammen.

Les også:Slik får du perfekte bryn, steg for steg.

Steg 1: Øyebryn rammer inn ansiktet, og selv om brillene ofte kan føles som en slags ramme de også, er det like viktigå ikke gjemme seg bak dem. Markerte brun skaper et enda mer markert blikk. Bruk en brynsblyant eller pudder til å fylle dem inn.
Steg 2: Legg skygge som er litt lysere enn hudtonen din over hele lokket opp til brynet.
Steg 3: Legg så en mørkere skygge over hele lokket og opp til globalen for å skape dybde. Dus den forsiktig litt over globalen, som vist på bildet.
Steg 4: Legg en sort kajal eller våtliner langs vippene oppe. Du kan duse den ut om du vil ha et litt mykere uttrykk. Det er veldig fint med utvinget liner når man bruker briller, da dette vil skape en illusjon av at øyet er litt større og gi det et lite løft.
Steg 5: Om brillene dine får øynene til å se mindre ut er et godt tips å legge en med en lys kajal på våtkanten nede for å åpne blikket. Du kan også gå for en sort strek for å markere øynene litt ekstra.
Steg 6: Påfør mascara på vippene oppe og nede. Om det føles ukomfortabelt og bruke mascara under brilleglassene kan du farge vippene dine svarte og bruke vippetang for å løfte dem. Du kan også bruke en sort kajal på våtkanten oppe for å få vippene til å se tykkere og fyldigere ut.
Steg 7: Til nøytrale øyene passer det godt med sterke lepper. Det flytter også fokuset over til leppene og skaper balanse i ansiktet. Finn en farge du føler deg komfortabel med og som komplimenterer fargene dine.
Steg 8: Og med det er «looken» ferdig. Sminketipsene kan selvfølgelig brukes av alle, både med og uten briller.Publisert:

Finn mer innhold om: