Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ti ting du kanskje ikke visste om maskara

EN ØYEÅPNER: Maskara er helt essensielt for mange jenter. Foto: Getty Images

Maskara kan brukes til langt mer enn å forlenge vippene, og inneholder ting som er ulovlig i alle andre sminkeprodukter. Her er ti ting du ikke visste om alle jenters «go to»-produkt.

Caroline Andrea Furu
Publisert:

1. Maskara inneholder kvikksølv, som er ulovlig å bruke i alle andre sminkeprodukter. Ingrediensen tilsettes maskara fordi kvikksølv dreper bakterier, og gir produktet lenger holdbarhet.

2. Det var franskmannen Eugéne Rimmel som oppfant den første maskaraen i 1830. Oppfinnelsen ble så populær at ordet «rimmel» kan oversettes til maskara på en rekke språk som fransk, portugisisk og tyrkisk.

mascara2

Benhvit eyeliner fra Inglot/Blivakker.no. Foto:Produsentene

130,-
Gå til butikk
mascara2

Castor oil (lakserolje) fra Pukka/Blivakker.no. Foto:Produsentene

137,-
Gå til butikk

3. Maskaraen har fått mange konkurrenter de siste årene: Lakserolje, eller Castor oil som det heter på engelsk, kan få vipper og bryn til å gro raskere. I følge Intothegloss tyr Kardashian-søstrene til den naturlige oljen, og hvem vil vel ikke ha deres dådyrvipper? Oljen kan kjøpes på de fleste helsekostbutikker. Hvis du vil fjerne mascaraen med et naturlig produkt, kan du bruke kokosolje.

maskarasak

Vippetang fra Douglas. Foto: Produsenten

129,-
Gå til butikk
maskarasak

Maskara fra Maybeline. Foto: Produsenten

76,-
Gå til butikk
IKONISK: Modellen Twiggy var kjent for sine lange vipper, og brukte gjerne flere lag med maskara. Foto: Getty Images

4. Mange åpner munnen instinktivt når de tar på seg maskara. Dette er fordi det er lettere og ikke blunke når man åpner munnen.

5. Maybelline sin «Great Lash Mascara» er en av de meste kjente maskaraene. I kosmetikkverdenen har den fått har fått kultstatus og selger én maskara hvert 20. sekund. Maskaraen ble først produsert på 70-tallet.

6. Maskaraen kan også brukes på ettervekst, eller til å dekke gr

å hår. Da bør du imidlertid bruke en annen maskara enn den du bruker på vippene. Den kan også brukes til å jevne ut fargen på brynene; bare husk å dra av overflødig maskara på et papir først.

7. 60-tallsikonet Twiggy er kjent for sine lange, tykke vipper. Men hun brukte ikke bare maskara, men også falske vipper på både de nedre og øvre øyenvippene, og påførte eyeliner på øyelokket og i globalen.

Vet du hvordan du kan unngå klumpete vipper? Sjekk våre beste tips til påføring av maskara her!

DRAMATISK: Lous Vuitton pleier ofte å eksprimentere med sminke på catwalken. Sjekk den dramatiske øyesminken. Foto: Getty Images

8. Vippetang er for mange helt essensielt for å få et optimalt resultat, og denne lille saken ble oppfunnet i 1931 - over hundre år etter maskaraen. Er du usikker på hvilken vippetang du bør gå for, så prøv Shu Uemura sin variant, som er kjent for å være et must blant mange make up-artister.

9. Den mest oppsiktsvekkende maskaratrenden i år er «edderkoppvipper» som sett på Louis Vuitton sin vårvisning.

10. Den går ut på dato etter tre måneder (vi innser i skrivende stund at vi må ta en opprydning i sminkepungen). Dette er ikke fordi maskaraen blir uttørket, men fordi den har samlet opp veldig mange bakterier innen den tid. Dette kommer frem i denne undersøkelsen hos National Center for Biotechnology Information.

Kilder: Intothegloss.com, beautyandtips.com, beautyhigh.com,realsimple.com.

Publisert:

Finn mer innhold om: