Kommentar: Ikke for perfekt

VÆR LEKEN: Therese Aanonli mener sminke skal være gøy. Foto: Privat

– Jeg liker et uttrykk som virker ekte, tilfeldig eller på kanten til litt kunstnerisk, skriver MinMotes skjønnhetsekspert, Therese Aanonli, om sin signatur look.

MinMote
Publisert:

Av: Therese Aanonli

De fleste make-upartister har sin «signatur look» og sin måte å jobbe på. I alle fall noe vi foretrekker fremfor noe annet. For min del så trykker skoen på samme sted både i jobb og privat når jeg sminker meg selv.

La meg starte med å si at med en gang at blir det «for perfekt», og «on point» ja, da får jeg litt småpanikk. Det høres kanskje merkelig ut?

La meg prøve å forklare. Jeg liker et uttrykk som virker ekte, tilfeldig eller på kanten til litt kunstnerisk. Men alltid med en naturlig glødende hud uavhengig av hvor stor kreativiteten er på resten av looken.

Jeg elsker når leppestiften kan se litt «blurry» og nykysset ut, også kalt en diffus leppekant. Jeg elsker en øyenskygge som ser tilfeldig og annerledes ut, eller helt enkel og naturlig.

LIVSSTIL

Skjønnhetsekspertens fem skjønnhet-triks

Jeg sminker meg selv, andre og lerret. Eller man kan si jeg maler meg selv, andre og lerret, og for meg er sminke kunst. Det å uttrykke seg fritt og skape noe basert på følelser og humør. Det er ingenting som er rett eller galt når det kommer til sminke, det handler om at man skal være komfortabel i egen hud og gjøre det som føles riktig for en selv.

Det finnes ulike teknikker som hjelper deg å komme frem til et spesielt uttrykk, men regler det sløyfer vi. Make-up er og skal være gøy! Lek, prøv nye ting og utforsk. Det deilige med make-up er at du kan vaske det vekk like kjapt som du påfører det. Så det er rom for mye feiling og testing.

Vi er alle forskjellige og vi har alle ulike ønsker og behov i livet og det samme gjelder når det kommer til make-up. Husk at hvordan du sminker deg også kan følge dagsformen.

SMINKE

– Sminke er for alle

Jeg kan våkne en morgen å føle meg «badass» kul og velger dermed å gå for en edgy og rocket look, men neste dag så drømmer jeg om hete sommernetter tapas og vin i Barcelona og da blir sminken deretter. Mer naturlig, kanskje med en rød nykysset leppe.

Så helt til slutt, ikke tenk at sminken må være perfekt. Det uperfekte, det som gjør deg unik og litt tilfeldigheter når man sveiper makeupbørsten en over øyet er spennende og gjør akkurat deg til deg. Vær leken, vær vågal og ha det gøy.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.