Dette er negletrendene som gjelder nå

FRANSK MED EN TVIST: Naturlige negler, gjerne med en liten «tvist» blir trukket frem som en av negletrendene fremover.
FRANSK MED EN TVIST: Naturlige negler, gjerne med en liten «tvist» blir trukket frem som en av negletrendene fremover. FOTO: Janka Polliani

Vi har spurt neglesalongene om hvilke negletrender som gjelder nå.

Kalenderen sier kanskje at det er vår, men de tørre og kalde hendene våre bærer fremdeles preg av vinteren. Etter å ha vært innpakket i votter i flere måneder, er det endelig på tide å vekke hendene fra vinterdvalen, og hva er vel da bedre enn freshe og trendy negler?

Hvis du synes det er slitsomt å holde tritt med farget neglelakk som trenger oppfriskning til stadighet, vil du elske disse trendene hvor det er det naturlig og nøytrale som gjelder, gjerne med «det lille ekstra».

NATURLIG TREND: friske, velstelte negler går aldri av moten, og er et populært valg om dagen.
NATURLIG TREND: friske, velstelte negler går aldri av moten, og er et populært valg om dagen. JUSTTRENDYNAILS

Tilbake til det nøytrale

Ifølge ekspertene ved neglesalongene er det en generell enighet om hva kundene er ute etter nå: Rene, freshe og nøytrale negler.

– Man skal ha friske, nøytrale farger med velstelte neglbånd og hud. Farger som komplementerer hudtonen, som gir en illusjon av «nakenhet» slik som fransk manikyr, er blant de mest populære trendene, sier neglekspert Mona Hellund fra den Oslo-baserte salongen Olio.

En naturlig fransk manikyr passer til alle antrekk, og er en sikker vinner. Faktisk ble den oppfunnet nettopp av den grunn. Historien bak den populære manikyren startet i 1975, da Orly-grunnlegger Jeff Pink fikk i oppgave å komme opp med en manikyr som skulle gjøre det enklere for skuespillerinner på filmsett å skifte hyppig mellom sceneskift.

Trenden spredte seg fort blant stylister, og endte til slutt opp på catwalken i Paris, hvor den fikk navnet sitt «the french manicure».

Fransk med en tvist

Om du ikke synes den franske manikyren er nok i seg selv, er det svært populært å modernisere denne klassikeren med små grep. Fransk med en tvist, som ekspertene kaller det.

– Hvis jeg skal fremheve én ting som hovedtrend, så er det fransk manikyr med en tvist. For eksempel noen negler med langsgående bølger, sier Hellund hos Olio.

I tillegg til langsgående bølger, er en farget fransk manikyr virkelig i trendbildet om dagen, og noe de har stor tro på fremover.

– Det designet som er mest populært nå er nok fransk manikyr, den vanlige klassiske med hvit, men også i flere forskjellige farger. Der har folk begynt å bli flinkere til å eksperimentere, sier negleekspert Karoline Voldsund Skatteboe fra Beauty Instinct.

Disse neglene med kun en sort kant er dødskule til fest, og kan virkelig bli prikken over i-en for mange antrekk.

A post shared by Olio Beauty (@olio_beauty)

Hva med å gjøre neglene dine klare for våren med et lite hint av freshe farger?

Fransk manikyr og små detaljer kan vi altså vente oss å se mer av fremover. Og vi kaster oss mer enn gjerne på den trenden, bare sjekk ut disse neglene fra Chanel sin negleartist, Betina Goldstein:

Mikro-manikyr

I tillegg til den ulike varianter av fransk manikyr, tror Mona Hellund fra «Olio» i Oslo at «micro manicure», også kjent som «micro mani» eller mikro-manikyr på godt norsk, er noe som vil fortsette i trendbildet fremover.

– «Mikro-manikyr» er en sterk trend nå, med små tilfeldige detaljer som mikrohjerter eller stjerner. Her kan det fritt velges ut fra hva man liker om det er blomst eller annet, det handler om at det er lekent på en subtil måte. Som litt krydder!

Ilona Szczesny driver den Bergen-baserte salongen Just Trendy Nails tror trenden vil sette fart denne våren.

– Jeg tror designet med små blomster vil komme tilbake denne våren!

Disse neglene fra Chanels negleartist Betina Goldstein kombinerer både den naturlige neglen, med nydelig og vårlige detaljer. Bare sjekk det ut her:

Ta vare på hendene dine

Uansett om du velger farger eller nøytrale negler til din neste manikyr, er god håndpleie viktig for velstelte og vakre hender. Det anbefales å bruke olje på neglebåndene to ganger daglig, i tillegg til en god håndkrem. Negleekspert Ilona Szczesny fra Just Trendy Nails sier du ikke trenger å lete etter en dyr neglebåndolje, bare se i skapene på kjøkkenet!

– Bruk håndkrem og olje på neglebåndene hver kveld før du legger deg. Olivenolje fra kjøkkenet er bra nok!

Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?