Fargekorrigering i ansiktet: Tre budsjett-tips

NY TREND? Neida, det bare ser litt rart ut før du får blandet fargene inn i huden. Alle foto: Emilietommerberg.com
NY TREND? Neida, det bare ser litt rart ut før du får blandet fargene inn i huden. Alle foto: Emilietommerberg.com

Bruk forskjellige farger til å jevne ut huden i ansiktet ditt. 

Når det kommer til Color Correcting så er det mange spennende produkter på markedet. Men først litt om hva dette er:

Direkte oversatt til norsk så er blir det altså fargekorrigering og det er en ganske riktig beskrivelse. Det handler om å bruke elementær fargelære for å rette på ujevnheter i hudtonen.

Hvis du ser for deg fargehjulet så er de fargene som er overfor hverandre komplementærfarger. Grønt er komplimentærfargen til rødt, gult er komplementærfargen til lilla og oransje er komplementærfargen til blått. Komplementære farger er rett og slett farger som motsetter og komplementerer hverandre. Ved å bruke disse enkle reglene så kan man enkelt dempe røde områder eller blå ringer under øynene.

Dette er grunnprinsippene, og alt må justeres så det passer din egen hudtone. Jeg synes for eksempel gult kan fungere fint til å dekke mine røde partier, men det er kanskje fordi de går over mot rosa. Fargekorrigering kommer i mange ulike produkter, alt fra primere til concealere. Jeg foretrekker concealer-varianten. Det som er positivt med å bruke disse fargekorrigerende produktene er at du trenger ikke å bruke like mye produkt for å dekke ujevnheter i hudtonen. Det er bedre med et tynt lag med en farge som nøytraliserer området og så en lett foundation eller concealer som dekker litt.

Noen ganger starter jeg med fargekorrigeringen og andre ganger påfører jeg den etter jeg har lagt foundation, det har ikke så mye å si. Du kan også blande en fargekorrigerende concealer sammen med din vanlige concealer før du påfører ansiktet. Det jeg liker med å påføre fargekorrigerende etter foundation er at jeg ser hvor jeg faktisk trenger det. Så bruker jeg fingrene eller en beautyblender til å jevne det ut i huden.

Her kommer tre tips til deg som vil prøve uten å bruke for mye penger:

Nyx fargekorrigering, 145 kroner.
Nyx fargekorrigering, 145 kroner.

NYX sin Color Correcting Concealer har v ært på markedet i over to år, så det er den eldste blant disse tre. Jeg synes paletten har en fin størrelse og seks ulike nyanser som gjør jobben for de aller fleste lysere hudtoner. De fire øverste er kjempefine til å fargekorrigere med og de to nederste fungerer som en lys og mørk concealer.

Jeg liker den kremete konsistensen og fargene er godt pigmenterte. Jeg personlig bruker den grønne og gule mest, men lavendel er kjempefin for å justere gulhet i huden og den lakserosa fungerer fint til å dekke m ø rke ringer under øynene.

L'Oréal fargekorrigering, 169 kroner.
L'Oréal fargekorrigering, 169 kroner.

L'Oréal Infallible Total Cover Palette inneholder fem ulike farger, hvor lavendel og grønt er de mest fargekorrigerende. Den inneholder også en concealer som har mye gult i seg, men den kunne kanskje vært enda gulere. De to litt beige concealerene kan brukes til å dekke andre ujevnheter. Konsistensen er kremete men litt tørrere enn NYX, så denne passer kanskje best til de med normal til mer oljete hudtyper. Jeg synes fargetonene blander seg lettere inn i huden og det ser veldig naturlig ut.

Maybelline fargekorrigering, 119 kroner.
Maybelline fargekorrigering, 119 kroner.

Maybelline Master Camo Color Correcting Concealer Kit Light er litt annerledes enn de to andre palettene. Her er det to fargekorrigerende concealere i gul og grønn, så er det to vanlige concealere og helt til høyre er det to highlightere. For meg så fungerer denne paletten veldig bra siden jeg bruker mest gul og grønn. Highlighterene er fine, det er en matt og en med shimmer. De kunne kanskje vært litt lysere, siden det er en lys palett. Ellers så liker jeg at det følger med en liten kost som man kan bruke på farten. Dette kittet er kanskje best som et multiprodukt men er du ute etter mer dekkende fargekorrigering vil de andre v ære bedre alternativer.

Kort fortalt: Color Correcting har kommet for å bli, og det er bare å hoppe i det og teste det ut. Jeg synes at det kan gi et veldig naturlig og fint resultat hvis det brukes riktig. Husk at du kommer lang vei ved å bruke små mengder. Jeg brukte mer produkt på disse bildene enn det jeg vanligvis gj ør for å illustrere. Til dagtid er det fint med litt korrigering rundt nese, munn og rundt øynene. Perfekt for deg som ikke liker å bruke en dekkende foundation men fremdeles vil jevne ut hudtonen. Til kvelden kan man heller eksperimentere med å bruke mer produkt for å dekke litt ekstra.

Få også med deg denne videosnutten:

Hvordan var din opplevelse i dag?