Slik legger du maskara perfekt

PERFEKT MASKARA: MinMotes skjønnhetsekspert viser hvordan det skal gjøres.

Legger ikke maskaraen seg som den burde? Her kan du plukke opp noen gode triks på veien.

Therese Aanonli, skjønnhetsekspert
Publisert:

Når det kommer til maskara er teknikk like viktig som verktøy og hvilken maskarabørste du bruker. Men hvordan legger man maskaraen perfekt? Her er Therese Aanonlis beste tips:

1. Rene vipper

Husk å fjerne all gammel sminke og eventuelt annen smuss fra vippene før påføring. Et rent ansikt er det beste utgangspunktet for å påføre sminke. Det samme gjelder når det kommer til vippene, så rens dem godt.

2. Vippetang

Ved å bruke et verktøy som vippetang, vil det gi vippene det beste løftet og et åpent blikk. Derfor er vippetang viktig å bruke i forkant av påføringen. Få et godt grep rundt vippene så tett inn mot vipperoten som mulig og klem. Beveg vippetangen som en slags pumpe; klem og slipp opp. Dette gir den beste vippebøyen.

3. Primer

En god primer vil både forlenge og gi godt med volum til øyevippene, samtidig som det fukter.

4. Påføre

Plasser maskaraen ved vipperoten og bruk sikk-sakk-bevegelser på vippene før du ruller kosten ut i tuppene. Påfør maskara på nedre vipper først. På denne måten unngår du at det smitter.

Tenk på dette

Helt til slutt er det også et par andre triks som er verdt å ha i bakhodet:

  • Dekk til toppen av flakongen med fingeren mens du påfører med børste. Slik unngår du at maskaraen blir tørr og klumpete.
  • Ikke «pump» maskaraen. Også dette kan gjøre at den tørker ut.
  • Mange maskaraer har for mye produkt på seg. Der fører til klumper, så tørk gjerne av litt med et papir.
  • La maskarasøl tørke før du fjerner det.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:

Finn mer innhold om: