Sminke og hår: De største skjønnhetstrendene fra Paris

Naturlige bryn, lite maskara og fargesterke lepper markerte seg på catwalken under moteuken i Paris. 

Sminke fra Paris Fashion Week

Balmain spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix

Sminke fra Paris Fashion Week

Giambattista Valli spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix

Sminke fra Paris Fashion Week

Armani spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix

Paris Fashion Week er riktignok ved veis ende, men har servert oss en god dose inspirasjon på både mote- og skjønnhetsfronten i løpet av uken.

Her kan du se høydepunktene fra noen av de største visningene, og her er 10 detaljer du bør merke deg fra det ville Chanel-showet.

Bustet bryn og naturlige vipper

Felles for modellene som gikk på catwalken i løpet av uken var store, bustete bryn med naturlig form. En annen trend som markerte seg var minimalt med sminke, og så godt som ingen maskara. På noen av visningene stod fargesterk leppestift i sentrum, mens huden var fresh med glød.

Her er fem sminkelooker vi la ekstra godt merke til under moteuken i Paris:

Perfekt hverdagslook

untitled link

Makeup artist Lisa Eldridge og og frisør Paul Hanlon hyllet avdøde Sonia Rykiel med bustete bryn, naturlige lepper, 70-tallsbølger i håret og myk eyeliner smurt utover, akkurat slik designeren elsket. Looken fremhever øynene og fremstår som frisk og ung, perfekt til hverdags med andre ord.

Klassisk ung

Giambattista Valli spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix
Giambattista Valli spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix

– Jeg ville at den rød leppestiften skulle føles ung, ikke for damete, uttalte makeup artist Val Garland til Harpers Bazaar før Giambattista Valli-visningen. Huden var sminket jevn og matt, mens øynene forble urørte. Kanten på leppestiften ble smurt ut slik at den ikke ble for skarp og «voksen».

Naturlig non-makeup

Stella McCartney spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix
Stella McCartney spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix

Den anerkjente makeup artisten Pat McGrath, som hadde ansvaret for sminken under Stella McCartneys vår- og sommerkolleksjon, kjørte en naturlig og sporty sminkelook på modellene McGrath preppet først huden med fuktighetskrem og foundation før hun fylte inn brynene og bustet dem til. Til slutt la hun highlighter med masseglød på kinnbena.

Håret ble gjort av stylist Eugene Souleiman og gredd bakover uten for mye produkter. Enkelt og fresht!

90-tallsfletter

Det er ingen tvil om at 90-tallet fortsatt vil herje utover våren og sommeren. Den siste tiden har fletter dominert trendbildet, og på catwalken hos Armani var modellenes hår fletter i dutch braids - tettsittende fletter som begynner ved hårfestet i pannen. Kombinerer du dette med glossy øyenskygge og naturlig hud er looken komplett. Se hvordan du lager flettene på deg selv her.

Slick back

Balmain spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix
Balmain spring/summer 2017. Foto: NTB scanpix

Du trenger aldri å være bekymret for at Balmain ikke leverer varene når det kommer til sexy hår og sminke. I år var intet unntak - modellenes hår var stylet i en sexy slick back og frisør Sam McKnight forteller til Harpers Bazaar at inspirasjonen bak var «vått basseng-hår». Hårskum, oljer og kremer ble brukt for oppnå looken. Noe å prøve til julebordsesongen kanskje?

Hvordan var din opplevelse i dag?