Skjønnhet

Hemmelighetene bak Tones «Idol»-sminke

Toppbilde Tone

Naturlige øyenbryn, ferskenfargede kinn og et trykkluftsredskap er med på å få Tone Damli (26)  til å gløde på skjermen.

Martine Haug Nysether
Publisert:
Toppbilde Tone

FRISK GLØD: Varme toner og gyllen sminke får «Idol»-dommer Tone Damli til å gløde på skjermen. Foto: TV 2

Toppbilde Tone

Sminkør Mette Johrde bruker en pistol fra Kett Jet for å påføre grunnsminken på huden til Tone. Denne pistolen er fra Airbase, ca. 1 028 kr. Foto: Produsenten

Årets «Idol»-sirkus er i gang, og som i fjor består årets dommerpanel av Tone Damli Aaberge, Kurt Nilsen (35), Esben «Dansken» Selvig (36) og Gunnar Greve (32).

Det er ingen hemmelighet at dommerne får hjelp av profesjonelle stylister til antrekkene sine, og under Bergen-episodene var Tone iført en svart maxi-kjole, en trendy militærgrønn jakke, svarte skinnboots og «edgy» øredobber.

Vil du stjele Tones «Idol»-stil til en langt rimeligere penge?Slik får du Tones «Idol»-stil på budsjett

Men det er ikke bare antrekkene 26-åringen får hjelp til. For å få Tone til å stråle på skjermen kreves det nemlig spesiell sminke.

- Det som er viktig på «Idol» er at sminken som legges fungerer i det sterke studiolyset - mye på grunn av HD TV hvor alt blir ekstremt synlig, forteller sminkør Mette Johrde til MinMote.

Hun er sminkesjef for store TV 2-produksjoner som «Idol», «Skal vi danse» og «Senkveld» og skal sminke Tone gjennom alle «Idol»-sendingene.

MinMote har fått informasjon om sminken som brukes på Tone av Johrde. Til opplysning er hun sponset av Glo Minerals og Jane Iredale.

sminke hud 3

Sminkør Mette Johrde bruker en pistol fra Kett Jet for å påføre grunnsminken på huden til Tone. Denne pistolen er fra Airbase, ca. 1 028 kr. Foto: Produsenten

sminke hud 3

Foundation fra Airbase, ca. 342 kr. Foto: Produsenten

Johrde forteller at sminken hun legger, også er avhengig av hvordan stylist Line Lango har valgt å style dommeren.

- På huden til Tone bruker jeg air-brush. Grunnsminken blåses på gjennom trykkluft, dette gjør at overflaten blir perfekt og hudtonen jevnes ut. Jeg legger også «highlighter» under øynene, før jeg går over med pudder, forklarer hun.

For å unngå at 26-åringen ser svett ut på skjermen, bruker sminkøren et transparent fastpudder, som hun legger med en pudderpute.

Sminke hud

Transparent fast pudder fra Makeup Store, kr 249 kr. Foto: Produsenten

Sminke hud

«So-Bronze™ 2»-solpudder fra Jane Iredal, 450 kr. Foto: Produsenten

- På TV ser vanlig hud svett ut, så for å se naturlig ut må du derfor klemme pudderet forsiktig inn i huden, og ikke legge pudderet med en kost.

På kinnene til Tone bruker Johrde en ferskenfarget rouge, og understreker at det er viktig å finne en farge som verken er for lys eller mørk.

For å fremheve og forme øyenbrynene bruker sminkøren en gråbrun øyenbrynsfarge i pudderform som legges med en skråpensel. Poenget er å fylle i og jevne ut fargen i brynene.

Se hvordan du former perfekte øyenbryn her!

sminke hud 2

Rouge i fargen «Deep throat» fra Nars hos Sephora.com, ca. 191 kr. Foto: Produsenten

sminke hud 2

Highlighter fra Glo Minerals, ca. 125 kr. Foto: Produsenten

- På øynene bruker jeg en blanding av gylne skimmerfarger på lokket og litt mørkere jordfarger i ytterkant og globalen for å fremheve og forstørre øynene. Det er viktig at alle overganger duses ut for ikke å få et hardt og markant skille. Tone kler denne fargeskalaen godt, forklarer Johrde og legger til:

- Jeg legger også en våt eyeliner på lokket til Tone, som trekkes litt ut og opp i ytterkant.

Hemmeligheten bak «Idol»-dommerens dådyrblikk er vippe-extensions. Selv om du ikke bruker vippe-extensions, er det fullt mulig å få lekre vipper med en god maskara.

Her er MinMote-redaksjonens favoritt-maskaraer.

rouge og øyne

Øyenskygge i fargen «Metallic smokey eye kit» fra Glo Minerals ca. 280 kr. Foto: Produsenten

rouge og øyne

Liquid eyeliner fra Kanebo Sensai hos Kicks, 310 kr. Foto: Produsenten

rouge og øyne

Kanebo Sensai Mascara 38°C fra Kicks.no, 215 kr. Foto: Produsenten

Det er ikke bare sminken som skal fikses før Tone er klar for TV-skjermen - også håret må styles. Her har 26-åringen klare preferanser.

- Tone og jeg har en god dialog i forkant av hvert program når det kommer til sminke og frisyrer, men det er til syvende og sist jeg som bestemmer for det er ikke alltid at alle frisyrer egner seg på TV, forteller Johrde til MinMote.

For å få en litt fyldigere manke, hender det at sminkøren setter på løshår - noe Tone hadde i den fyldige hestehalen du kunne se i fredagens sending.

- De gangene jeg krøller håret til Tone bruker jeg en stor krølltang, det gir fyldige krøller med spenst - og de holder lenger enn om jeg krøller med rettetang. Jeg bruker gode varmeprodukter, som gjør at krøllene setter seg godt og holder en lang opptaksdag.

Har du ikke krølltang?Slik krøller du håret med rettetang

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Sminke
  2. Tone Damli Aaberge

Relaterte artikler

SMINKE

«Skal vi danse»: Slik får de frisyren og sminken til å sitte

HÅR

Hestehalen er tilbake: Hvem kler den best?

SMINKE

Perfekt til hverdags: Enkel sminke på 5 minutter

SMINKE

Slik vet du når sminken din har gått ut på dato

SMINKE

Enkelt og fresht: 17. mai-sminken steg for steg

MOTE

Håndballklister og airbrush: Her er «Skal vi danse»-hemmelighetene

SMINKE

Fresh hverdagssminke med kun fem produkter