Åtte beautyhacks du bør få med deg

TIPS OG TRIKS: Et beatyhack er å varme vippetangen før du bruker den så får det mye større effekt! Foto: Istockphoto

Sjekk ut disse geniale triksene. 

Juni Halseth Stenberg
Publisert:

Har du noen gang knust favorittøyenskyggen din, eller har gått tom for barberingsskum og lite lyst til å bruke penger på ny? Her får du tips og triks til sminke- og skjønnhetsrutinen som du kanskje ikke visste fra før:

Bruk solpudder som øyenskygge: Solpudder er vidunderproduktet som gir deg sommergløden året rundt. Det mange ikke vet, er at man også kan bruke pudderet på øyelokkene. Hvis du ønsker en nøytral og hverdagslig øyenskygge-look, så er det perfekt å bruke solpudder.

Varm vippetangen: For at vippetangen skal ha maks effekt på vippene dine, er trikset å varme den mellom lårene før du skal bruke den. Hold den der noen minutter mens du gjør andre deler av sminkerutinen din, så er den klar til bruk på null komma niks. Eventuelt kan du bruke en hårføner og varme vippetangen noen sekunder!

HUDPLEIE

Skjønnhetssalonger ringes ned etter coronastengt

Bruk hårføner på neglelakken: Er du en av dem som alltid ender opp med hakk og mønster i neglelakken fordi du ikke har tålmodighet til å sitte i ro helt til den har tørket? Da har vi det perfekte tipset for deg. Tørk neglelakken raskere ved å bruke hårføneren mellom hvert lag.

UNNGÅ HAKK: Klarer du ikke sitte stille lenge nok? Tørk neglelakk raskere med hårføner. Foto: Gisle Oddstad, VG.

Kjøp fargekorrigerende dråper: Det å finne nøyaktig rett farge er svært vanskelig, særlig nå som nettshopping har overtatt nordmenns shoppingvaner i stor grad. De aller fleste har nok opplevd å ha kjøpt for mørk eller for lys foundation, og har kanskje en del feilkjøp liggende. Eller så har fargen blitt feil i sesongskiftet, fordi man enten har blitt blekere med vinteren eller fått en mørkere glød av sommersolen. De siste årene har flere kosmetikkmerker lansert fargejusterende dråper til å ha i foundationen, slik at du kan blande den perfekte nyanse for akkurat din hud. Kicks Beauty, The Body Shop eller NYX er blant merkene som har disse geniale produktene.

SMINKE

Slik ble resultatet av et vippeløft

Utnytt siste rest av mascaraen: Hvis du har en mascara som begynner å bli gammel og tørr, kan det hjelpe å holde forpakningen under varmt vann. Da bli den lettere å påføre og du får utnyttet den til siste rest. Sannsynligvis varer den noen uker til.

Alternativer til shaving-gel: Det finnes produkter til det meste, men det er ikke alt man trenger. Noen barberblader har allerede innebygde fuktighetsaplikatorer for å gjøre barberingen lettere og mer skånsom, men har man ikke det, kan det være greit å ta på noe som tilfører ekstra glid og fuktighet. Balsam gjør susen, og er noe man som regel allerede har i dusjen.

Skarpere barberblad: Barberblad som er laget til menn, er ofte mye skarpere enn de som er laget til damer. Dette er fordi de er beregnet på tykkere hår. Bruker man dette, får man et bedre resultat og det kan hindre irritasjon i huden, som igjen hindrer inngrodde hår og røde nupper.

Fjerne mascara-søl: Hvis man får mascaraflekker på øyelokket mens man sminker seg, er det mye bedre å vente til det har tørket, før man fjerner det. Bruk en tørr q-tips, så er det lettere å fjerne kun mascaraen, og man slipper at mascaraen blir gnidd rundt i ansiktet og ødelegger resten av sminken.

Publisert: