Skjønnhet

Solgte sminke for nær tre millioner på ett døgn

STORT SPENN: Denne foundationen kommer i femti ulike farger, og er en av grunnene til at mange har fått øynene opp for Fenty Beauty.

Rihanna-lanseringen tok av i Norge, og over 3500 lipglosser ble revet ut av hyllene.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I forrige uke kom nyheten om at Rihannas skjønnhetsmerke Fenty Beauty ble tilgjengelig i Norge. Torsdag ble sminkemerket lansert i butikk, og det kan virke som om mange hadde ventet lenge.

– I løpet av det første døgnet er det solgt Fenty-sminke for nesten tre millioner kroner, sier Eric Rivelsrud, daglig leder hos parfymeriet Fredrik & Louisa.

– Det har tatt helt av, og gått over all forventning, legger han til.

På nett ble merket tilgjengelig ved midnatt, natt til torsdag. Etter en time var nesten 500 bestillinger lagt inn.

– Gjennom natten og til klokken seks på morgen, hadde vi solgt sminke for nesten en halv million kroner. Klokken ett rundet vi én million kroner, sier han.

Det kan altså virke som om Rihanna har satt i gang pengepressen også i Norge.

SMINKEDRONNING: Robyn Rihanna Fenty har fått sving på sminkemerket Fenty Beauty, også i Norge.

I forkant av lanseringen snakket MinMote med Rihannas faste makeup-artist som kunne fortelle at superstjernen selv er veldig involvert i merket. Det har også blitt gjort massiv markedsføring via norske influencere.

Et av stedene som merket størst pågang var den nyrenoverte beauty-hallen på Steen og Strøm i Oslo. Her har Fenty sin egen stand, og folk måtte stå i lang kø for å kunne kikke på utvalget.

– Det var fortsatt kø da vi måtte stenge butikken, sier Rivelsrud, som mener denne lanseringen er uten sidestykke i Fredrik & Louisa-historien.

– Det har vært en helt sinnssyk start! Jeg har nesten ikke klart å ta innover meg all den gode responsen. Alle var helt i ekstase i går og det var kø utenfor butikken helt til vi stengte dørene. Flere jeg snakket med skulle ha en av hvert produkt. Det merkes at Norge har vært klare for Fenty Beauty og det er kjempestas å få være med på denne fantastiske reisen, sier Nadia Denise Svendsen fra Sæther Norge, som er makeup-artist for Fenty Beauty i Norge.

EGEN STAND: Slik ser den nye Fenty Beauty-standen ut på Steen og Strøm.

Parfymeriet hadde tatt høyde for stor pågang, men lipglossen «Gloss Bomb» begynner å nærme seg utsolgt. Det første døgnet ble det solgt 3500 lipglosser av denne typen, ifølge Rivelsrud. En lipgloss koster 235 kroner, noe som betyr at det ble solgt lipgloss alene for over 800.000 kroner.

– Vi er takknemlige for å kunne tilby denne merkevaren. Det er en merkevare som står for mangfold, og vi kan også tilby denne merkevaren i mindre byer som Alta og Kristiansund, i tillegg til på nett, sier Rivelsrud.

Sminkemerket ble først lansert tilbake i 2017, og det ble sluppet nærmest furore i skjønnhetsbransjen. Merket satte en ny standard for inkluderende fargeutvalg. Etter 40 dager hadde de solgt sminke for 100 millioner dollar, og etter to års drift slo Fenty Beauty knockout på Kylie Jenners sminkemerke.

GOD SOM GULL: Flere av produktene i linjen skal sørge for en glødende look, sånn som denne intense highlighteren. Disse produktene er også tilpasset ulike hudtoner.
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Sminke
  2. Rihanna

Relaterte artikler

HUDPLEIE

Rihanna utvider i Norge

SMINKE

Nå kommer Fenty Beauty til Norge

SMINKE

Nå kommer Kylie Cosmetics til Norge

NYHETER

Solgte sminke for 36 millioner på én time

NYHETER

Sto 14 timer i kø for sneakers: – Verdt det

NYHETER

Vixen Awards 2021: Se alle antrekkene her

HÅR

MinMote-redaksjonens favoritter til håret