Sjekk forskjellen eyeliner-trikset gjør

Therese tester den virale øye-trenden.

I serien «Therese tester TikTok-trender» har vi fått vår skjønnhetsekspert til å – hold deg fast – teste TikTok-trender. Og om du har vært inne på den appen i det siste, er sannsynligheten stor for at du har kommet over en eller flere videoer som viser den dramatiske forskjellen mellom «doe eyes» og «siren eyes».

Trenden har blitt omtalt av blant andre Byrdie, Teen Vogue og Women’s Health. Søkeordene «siren eyes» har også over 500 millioner visninger på TikTok, mens «doe eyes» har over 400 millioner.

Med så mye interesse rundt trenden, måtte vi selvfølgelig få vår skjønnhetsekspert til å teste det ut.

Se video øverst i saken.

FULL EFFEKT: Bella Hadid er ikke fremmed for å ta i bruk eyelineren. Her ser du henne på Met-gallaløperen med «siren eyes».

På TikTok er det mange som bruker flytende eyeliner for å få til den dramatiske effekten. Om du derimot har tunge øyenlokk eller foretrekker et mer naturlig resultat, kan du med begge variantene fint bytte ut den flytende lineren med en kajal, slik Therese har gjort.

Vil du se flere tester av artige trender? Sjekk ut disse sakene i serien vår «Therese tester TikTok-trender»:

LES OGSÅ: Tester iskald trend: – Litt spent

LES OGSÅ: Uvanlig primer overrasker

Slik lager du «doe eyes»:

Denne teknikken har som mål å gi en forstørrende effekt til øynene. Du kan gjøre det enkelt og naturlig bare med eyeliner, eller bygge den opp med lysere skygger på lokket og i øyekroken for å skape kontrast. Bruk også gjerne en lys liner på våtkanten for å gi enda mer forstørrende effekt.

DOE EYES: Denne sminken gir effekten av store og runde øyne.

1. Bruk en baseskygge eller primer på hele lokket.

2. Bruk en kajal eller eyeliner og legg den langs hele den øvre vippekanten. Sørg for å påføre produkt helt ned til vipperoten. Om du bruker kajal kan det være fint å legge litt mørk øyenskygge over for ekstra dramatisk effekt.

3. Ikke lag en vinge på lineren.

4. Påfør hvit kajal på våtkanten.

5. Påfør maskara som vanlig.

6. Om du ønsker å bruke løsvipper bør du bruke en remse, fremfor punktvipper.

Slik lager du «siren eyes»:

«Siren eyes» er det vi tidligere kalte «fox eyes». Denne teknikken går ut på å gjøre øyet smalere og mer mystisk og sensuelt. For den optimale, dramatiske effekten anbefales en flytende liner, men du kan også bruke en kajal.

SIREN EYES: Denne sminken gir smalere og mer dramatiske øyne. Tidligere kalt «fox eyes».

1. Legg en baseskygge eller primer på lokket.

2. Bruk en spisset kajal eller flytende liner og legg en tynn, oppadgående liner ut fra øyet, og inn til midten av lokket, ikke lenger.

3. Om du bruker kajal kan det være en fordel å bruke en skråkost for å duse ut.

4. Bruk eyelineren til å lage en liten «spiss» i øyekroken.

5. Påfør maskara, men fokuser på å legge produkt i ytterkant.

6. Ved bruk av løsvipper bør du bruke punktvipper, og kun påføre i ytterkant av øyet.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:

Finn mer innhold om: