Unngå bruk og kast: Inspirasjon til halloween-sminke

UTFORSKER MED SMINKE: Liva Ingebrigtsen har drevet med tegning og maling hele livet, men oppdaget den store gleden med å utforske med sminke for rundt ett år siden.

Med en god dose tålmodighet kan du fikse disse kule halloween-lookene selv.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Ifølge magasinet Forbes er halloween det man kalle et bærekraftig mareritt. År etter år går tonnevis med kostymer, sminke og pynt – ofte laget av syntetiske materialer – rett i søpla etter kun én gangs bruk.

Faktisk er det ikke sikkert du trenger noe kostyme i det hele tatt. Et godt alternativ er å eksperimentere med sminke og la dét være kostymet.

En av de som virkelig elsker halloween, og spesielt halloween-sminke, er influencer Liva Ingebrigtsen. Hun har delt flere ville sminkelooks til sine over 200.000 følgere på Snapchat og Instagram, og mange av looksene er laget med sminken mange av oss har liggende fra før.

Interessen ble for alvor vekket for to år siden. Da så hun nemlig en sminkelook med spesialsminke hun umiddelbart lot seg inspirere av, og prøvde seg på noe lignende selv.

– Det gikk overraskende bra, så etter det begynte jeg bare å lage mer og mer.

Hun har alltid hatt stor interesse for å tegne, og ser på ansiktsmaling og make-up på samme måte – bare at det er på et litt annerledes lerret. Tidligere har hun kledd ut barna sine til halloween og karneval, men nå har hun også tatt sminken fatt på eget ansikt.

– Enhver unnskyldning til å kle seg ut har jeg utnyttet til det fulle.

– Etter at jeg startet å prøve det ut på meg selv, så har jeg blitt flinkere og tør å prøve mer avanserte looks. Det er skikkelig gøy og gir meg veldig mye. Jeg trenger å være litt kreativ i hverdagen.

NYHETER

Kjendisenes beste halloween-kostymer

Hennes inntrykk er at folk generelt liker å se slike forvandlinger, selv om de kanskje ikke driver med det selv. Hun tror også flere følgere har blitt overrasket over hennes forkjærlighet for avanserte sminkelooks.

– Og så er det jo faktisk noe som en kan øve seg på og bli flink til. Jeg har aldri hatt noen opplæring spesifikt i denne type maling, men man lærer etter hvert som man prøver seg.

– Hva er det viktigste man må tenke på når man sminker en sånn look?

– Tålmodighet! Det kan ta litt tid, og du kan gjøre ting som blir annerledes enn du tenker, men alt kan fikses. Og husk å ha mye sminkefjerner i nærheten!

Har du et par timer til overs og virkelig vil overraske på årets fest, la deg inspirere av Liva Ingebrigtsens halloween-sminke:

BRUK ØYENSKYGGE: Med litt tålmodighet og trening er denne looken, et fargerikt dødninghode, noe som kan lages med blant annet øyenskygge. Finn frem din mest fargerike øyenskyggepalett og sett i gang!
EYELINER: Til denne looken er store deler av sminken laget med en eyeliner. En rød leppestift gjør looken mer feststemt og glamorøs.
TODELT: Halvparten skjelett og halvparten glam er en god idé til halloween.
TROLL: Hvorfor ikke la seg inspirere av en film til halloween? Du trenger absolutt ikke være skummel.
IØYNEFALLENDE: Om du har blå ansiktsmaling tilgjengelig hjemme, har du utallige muligheter: Hva med Mystique? En Avatar? Eller selveste Nemo? Det er ikke så ofte man har mulighet til å virkelig dra på med sminken, så hvorfor ikke bare ta den helt ut på halloween?
ALV: Øreproteser er en enkel måte å skape et imponerende kostyme. Det eneste som gjenstår er å fokusere på en mer detaljert øyensminke.
BEETLEJUICE: La deg inspirere av Michael Keatons ikoniske karakter.
SKUMMEL DUKKE: Krakkelert hud, høye bryn og svarte detaljer er det som skal til for å skape denne looken.
DRØMMENDE: Svevende skyer og drømmende uttrykk. Denne looken er inspirert av David Bowies «Starman».
TROLLKVINNE: Smykker til kostymet kan enkelt tegnes på. Om du er Harry Potter-fan kan du sminke deg som Bellatrix Lestrange. Bare ikke glem det ikoniske smykket. Og looken blir uten til komplett hvis du fikser håret ditt som henne også!
DETALJERT: Du trenger ikke sminke hele ansiktet for å skape en god look. Ved å legge til 3D-effekter blir looken mer spennende.

Liva Ingebrigtsen er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: