Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Non-touring: Sminketrenden kjendisene digger nå

MESTRER LOOKEN: Gigi Hadid og Kendall Jenner har allerede slengt seg på den siste sminketrenden. Foto: Afp

Glem tykke lag med sminke, skyggelegging og overdreven pudderbruk. Nå er det en stikk motsatt sminketrend som tar kjendisene med storm.

Line Blokhus
Publisert:

Først kom contouring, så baking og strobing.

Det er i grunnen vanskelig å henge med i svingene når det gjelder trender i sminkeverdenen.

NATURLIG: Gravide Blake Lively gløder nok av flere grunner i disse dager. Under filmfestivalen i Canne viste hun frem den voksende magen – og hun så uforskammet fresh ut! Foto: AFP

Det er stadig vekk noe nytt (hallo, husker dere klovnesminken? 😲), og nå er det altså enda en ny sminketrend som er i ferd med å ta av.

Ifølge Marie Claire og Daily Mail har nemlig superstjerner som Gigi Hadid, Kendall Jenner, Blake Lively og Zendaya kastet seg over trenden, som har fått navnet «non-touring» for lengst.

I stedet for å smøre tykt på med foundation, bronzer, hightlighter og what not, så er selve poenget med non-touring at ansiktssminken skal se naturlig ut. Sminken skal fremheve huden og ikke dekke den til fullstendig. Det kan vi like!

– Det handler om duggfrisk og glødende hud – du vil ikke at huden skal se supermatt eller tørr ut. Det er som Spanx for huden. Du vet at du har den på, men ingen andre ser det, sier kjendissminkøren Renee Sanganoo til magasinet.

Non-touring

Primer fra Glo minerals. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk
Non-touring

Farget fuktighetskrem fra Laura Mercier. Foto: Produsenten

456,-
Gå til butikk
Non-touring

Highlighter fra Bare Minerals i fargen Clear Radiance. Foto: Produsenten

453,-
Gå til butikk
Non-touring

Highlighter fra MAC i fargen Pearl Blossom. Foto: Produsenten

230,-
Gå til butikk

Slik mestrer du looken på 1-2-3:

Ifølge den drevne makeup-artisten er det bare tre enkle steg som skal til. Følg disse og møt sommeren som superstjernene:

STEG 1. Start med en primer tilpasset din hudtype.

STEG 2. Siden dette er en naturlig look lar du foundationflasken ligge i sminkepungen. Bruk heller en farget fuktighetskrem eller en BB-krem og dekk eventuelle røde flekker og uren hud med concealer.

STEG 3. Som siste hånd på verket skal du bruke en highlighter med en farge som passer til dine hudtoner. Har du lys hud bør du velge en highlighter med kalde rosatoner. Har du mørkere hudfage bør du velge en gylden bronsefarget highlighter. Påfør highlighteren på kinnbena, under brynsbenet, nedover neseryggen og på amorbuen over leppene – altså på de stedene i ansiktet der lyset naturlig treffer. Voila! 😍

Sjekk også denne sminkeguiden: Slik får du fresh vårglød uten solputter

Fortsatt nysgjerrig på contouring? Christopher Mørk Husby viser deg hvordan du legger Hollywood-sminken i Trendguiden:

Publisert: