Fresh hverdagssminke med kun fem produkter

NATURLIG: Til hverdags passer en naturlig look kun bestående av få produkter, mener MinMotes skjønnhetsekspert. Alle foto: emilietommerberg.com
NATURLIG: Til hverdags passer en naturlig look kun bestående av få produkter, mener MinMotes skjønnhetsekspert. Alle foto: emilietommerberg.com

Det er ikke mange produktene som skal til for å få til en fresh hverdagslook. Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser hvordan.

Det finnes så mange ulike sminkeprodukter og noen ganger er det greit å holde det enkelt. Om man vil ha en hverdagsrutine som består av få produkter eller vil ha en lettere toalettveske til reisen, så er det greit å finne ut av hvilke produkter som gjør den lille forskjellen.

Jeg personlig har fem produkter som utgjør min hverdagssminke, og disse produktene gir glød og definisjon til ansiktet mitt, og er perfekt i en travel hverdag.

Slik gjør du:

STEG 1:

Jeg jevner alltid ut huden min med en farget dagkrem eller en lett foundation. Foundation er ikke lenger forbundet med brunkrem og det gir huden både pleie, glød og jevner ut hudtonen. Jeg foretrekker en foundation som gir mye fuktighet og at den inneholder lysreflekterende ingredienser som jevner ut huden uten å bli maskete.

Jeg bruker fingrene eller en «Beautyblender» til å fordele den over hele ansiktet, og legger litt over øyelokket også. Så går jeg alltid over med en god concealer som er lysere enn hudtonen. Denne bruker jeg under øyet, i øyekroken, på nesevingene og andre steder som trenger ekstra dekke.

STEG 2:

Jeg synes øyenbrynene er en viktig del av ansiktet og litt frisering kan gi et ekstra løft til ansiktet. Jeg børster igjennom brynene og fyller i etter behov med en farget øyenbrynsvoks. Jeg prøver alltid å lage en definert, men samtidig naturlig fasong. Det er viktig å tenke på hvor mye øyensminke du skal ha i forhold til hvor mørke brynene kan være.
STEG 3:

For litt ekstra glød og definisjon så er det fint å bruke et solpudder eller en frisk rouge. Her kommer det rett og slett an på hudtonen din. Jeg har en naturlig rødme i kinnene som synes igjennom basen så jeg pleier å foretrekke å bruke litt solpudder. Da legger jeg den i kinnet og opp mot kinnbeinet, ved hårfestet i pannen og på øyelokket.

Ved å legge litt på øyelokket så skaper jeg litt naturlig dybde til øynene mine uten å bruke øyenskygge. Du kan gjøre det samme med en rouge, det vil gi mer friskhet til ansiktet. Bruker du en kremrouge kan du også legge den på leppene for litt farge.

STEG 4:

På det siste steget så vil jeg definere øynene mine litt mer og da bruker jeg enten maskara eller eyeliner. Maskaraen legger jeg først veldig tett langs vipperoten for å få mer fylde til vippene og samtidig definere den øvre vippekanten.

Deretter drar jeg maskarabørsten helt ut til lengdene. Jeg pleier å droppe de nedre vippene for jeg føler at det gir et lite løft til øynene ved å bare ha maskara på de øvre vippene.

FERDIG RESULTAT:

Hvordan var din opplevelse i dag?